Search
Library
Log in
Watch fullscreen
7 years ago

TweeVandaag reportage uit 2005: 9/11 - Aanslag of geschenk uit de hemel?

Frank Ho
This news report on Dutch mainstream (public) television from 2005 was rare at the time, due to its amazingly critical content. However, this report seems impossible to be broadcasted in current times. It is spoken in Dutch for a great deal, but some interesting parts are in German and in English with Dutch subs.

It is worth mentioning that America Expert Willem Post gives a totally different commentary for the same program and the same subject, but now in 2016. This time fully in sync with the mainstream paradigm of the present time. https://www.dailymotion.com/video/x7bhz4p

=================
Een buitengewoon kritische TweeVandaag reportage uit 2005:
9/11: Aanslag of geschenk uit de hemel?

Hoewel deze uitzending ook in september 2005 al opviel door zijn opvallend journalistieke en open benadering, lijkt het tien jaar later volstrekt ondenkbaar dat een publieke zender een dergelijke boodschap op Nederlandse televisie zal uitzenden. Ook na tien jaar staan de conclusies in de reportage nog opvallend overeind. De consensus waar het gaat om de belangrijke feiten rond 9/11 en de kritiek op de officiële verklaring, die zoveel strijd en slachtoffers heeft gelegitimeerd, heeft alle onzin die ook over 9/11 wordt verspreid, gemakkelijk overleefd.

----------------------------

Was de aanval van 11 september 2001 meer dan alleen een aanslag? Of had de regering Bush misschien ook belang bij de aanval? In TweeVandaag het relaas van twee oud-ministers, Michael Meacher en Andreas von Bülow. Beide trekken het voorgeschotelde verhaal van 9/11 ernstig in twijfel.

De Duitser von Bülow diende in het derde kabinet van Helmuth Schmitt (1980-1982), de Brit Meacher in de regering van Tony Blair (1997-2003). Onafhankelijk van elkaar onderzochten beide heren de aanslagen op het World Trade Center en Pentagon, en de oorlog tegen het terrorisme die hieruit volgde.
Zowel Meacher als Von Bülow komen met opmerkelijke conclusies. Volgens hen is de oorlog tegen het terrorisme heel iets anders dan de regering Bush ons wil doen geloven. En kwamen de aanslagen eigenlijk wel goed van pas.
In de studio vanavond Amerika-deskundige Willem Post, die reageert op de reportage.

http://www.eenvandaag.nl/buitenland/oorlog-tegen-terreur/29834/9_11_aanslag_of_geschenk_uit_de_hemel_

Browse more videos

Browse more videos