ΑΛΥΤΗ (2019)

  • 2 years ago
ΑΛΥΤΗ - 2019 - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ
Ένας γιατρός, ο Πάνος, εγκαταλείπει τη ζωή της πόλης και μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Εκεί, ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Δανάη, μια κοπέλα η οποία ζει σε πλήρη απομόνωση, καθώς πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σαν φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να τη θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει πολύ σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται.
Υποψήφιο για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, ειδικά εφέ και μακιγιάζ στα βραβεία Ίρις.
Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του γεννημένου το 1980 Μίνωα Νικολακάκη, με παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο.
Η ιδέα για το σενάριο ήρθε στον δημιουργό κατά τη διαμονή του σε απομονωμένο κρητικό χωριό.
Η ταινία εμπνέεται από ιστορίες ελληνικής λαϊκής παράδοσης, που έχουν αποδοθεί όσο πιο κοντά στον ρεαλισμό. Παρουσιάζει το σημείο συνάντησης δύο κόσμων: του σύγχρονου Δυτικού με τo μυστικισμό της φύσης, αλλά και της λογικής με το συναίσθημα.
Γυρισμένη σε ένα καστανοδάσος στην καρδιά του Πάρνωνα (χωριά: Καστάνιτσα και Κοσμάς), ένα μέρος που έχει εμπνεύσει μύθους και θρύλους του παρελθόντος, η πρόθεση της ταινίας είναι να θυμίζει τις αφηγήσεις που ψιθύριζαν οι γιαγιάδες μας κάποια βράδια γύρω από το τζάκι, ιστορίες που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε, τυλιγμένες σε ένα μεταφυσικό πέπλο και που -τάχα- είχαν συμβεί σε κάποιον που γνωρίζαμε.

Αυθεντικός Τίτλος: Άλυτη
Διεθνής Τίτλος: Entwined
Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης
Κύριοι Ρόλοι: Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Πάνος), Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη (Δανάη), Κώστας Λάσκος (ο γηραιός άντρας), Μάνος Βακούσης (ο αστυνόμος), John De Holland (George), Μαρία Εγγλεζάκη (Αθηνά)
Σενάριο: Μίνως Νικολακάκης, John De Holland
Παραγωγή: Μίνως Νικολακάκης
Μουσική: Σωτήρης Δεμπόνος
Φωτογραφία: Θεόδωρος Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Σκηνικά: Χρύσα Δαπόντε
Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Recommended