Oynatıcıya atlaAna içeriğe atlaAltbilgiye atla
  • 7 yıl önce
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da törenler düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


Antalya'daki kutlamalar, Vali Münir Karaloğlu'nun tebrikleri kabulüyle başladı. Vali Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Caddesi'nde resmigeçide katılanların bayramını kutladı.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunup Türk bayrağının göndere çekildiği kutlamada öğrenciler, Cumhuriyet konulu şiirler okudu.

Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararı olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, 95 yıl önce bu topraklarda yaşayanların hep birlikte verdikleri bir ve beraber yaşama kararıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir birlikte yaşama projesi, bir millet sözleşmesidir." diye konuştu. Haber

https://www.haberler.com/cumhuriyet-95-yasinda-11381673-haberi/

Kategori

🗞
Haberler

Önerilen