EXISTA BREVET PENTRU EXPLOATAREA AURULUI FARA CIANURI, care a fost ignorat deliberat!

  • 11 years ago
Extras din emisiunea "Deschide lumea" cu Silviu Manastire (Realitatea TV) - 12 septembrie 2013

http://www.realitatea.net/surpriza-in-cazul-rosia-montana-aurul-poate-fi-scos-si-fara-cianura_1268840.html

Lovitură de teatru în cazul Roşia Montană: se pare că există tehnologie nepoluantă pentru extracţia aurului, însă documentele au fost îngropate în sertarele guvernanţilor.

Potrivit CorectNews, există un brevet de invenție înregistrat la OSIM, dar și un brevet internațional de invenție, care permite exploatarea eficientă a zăcământului de la Roșia Montană fără cianuri. Și practic fără niciun impact negativ asupra mediului, sub aspectul poluării.

Mai mult, costurile utilizând această tehnologie ar fi mai mici în comparație cu cele bazate pe cianuri. Iar randamentul este de 81,26 la sută pentru aur, față de 82,30 la sută randament în cazul cianurilor.

Procedeul se bazează pe utilizarea tiosulfatului de sodiu stabilizat cu amoniac provenind din recirculare. Nu există ape reziduale sau gaze toxice. Reziduul este inactiv față de mediu și poate fi pur și simplu reintrodus la locul de extracție.

Potrivit sursei citate, Gold Corporation a primit, în acest sens, toate informările și întreaga documentație, refuzând însă să ia în considerație utilizarea acestui procedeu. Și nu numai atât, Guvernul, la rândul sau, prin intermediul Ministerului Economiei a fost informat, de nenumărate ori, de către autorii invenției și de către reprezentații acestora, dar nu a reacționat în niciun fel.

Culmea este că inițiativa cercetării, care a condus până la urmă la descoperirea noului procedeu, aparține tocmai Ministerului Economiei. Întregul colectiv care a lucrat la proiectul de cercetare, coordonat de Jack Goldstein, a fost alcătuit din specialiști ai Regiei Miniere.

"Cum de este posibila o asemnene harababura, cu efecte criminale, intr-un stat european? Înca o data ne dam seama ca este obligatorie o ancheta severa a acestui caz. Pe care poate sa o faca si Parlamentul Romaniei printr-o comisie speciala", a declarat senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Sunt ataşate la articol brevetele de invenţie, precum şi Memoriul prezentat autoritatilor asupra rezultatelor cercetarii stiintifice, finalizata in 2008, sub patronatul Ministerului Economiei si Finantelor.

Recommended