Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

Secolul Sinelui (Egocentrismului) - Masini de Fericire (partea I, romana)

Vezi si: http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/09/28/the-century-of-self-documentar-video-manipularea-psihologiei-maselor/

Secolul Sinelui (The Century of Self, in original) este o serie de 4 documentare produse de Adam Curtis (producător britanic de filme documentare, care a lucrat în cursul carierei sale în televiziune ca scriitor, producător, director și narator. A produs si Puterea coşmarurilor – Cursa ascendenta a politicilor fricii, prezentat aici: http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/05/02/al-qaeda-tortura-politicile-fricii-documentare-video/ ).

Seria cuprinde 4 parti: Masini de fericire (partea I), Fabricarea consimtamantului (partea a II-a), Un gardian exista in mintile noastre: acesta trebuie distrus (partea a III-a), Opt persoane savurand vin in Kettering (partea a IV-a).

Sigmund Freud credea că indivizii nu sunt conduși de gânduri raționale, ci de dorințe și impulsuri primitive și inconștiente. Pornind de aici, nepotul lui Freud, Edward Bernays, a tras concluzia că este prea periculos ca maselor să li se permită să își guverneze singure viețile. Consumismul (consumerismul) a fost soluția prin care li s-a dat oamenilor iluzia că dețin controlul, permițând în același timp unei elite să controleze societatea.

Bernays a inventat profesia de “public relations” în anii ’20 și a fost unul dintre principalii arhitecți ai tehnicilor moderne de publicitate, descriind fiecare truc – de la “cascadorii” de PR, la alăturarea simbolurilor sexuale în reclamele la automobile – în cartea sa Propaganda.

Browse more videos