Ενημερωθείτε για τις πιο σημαντικές ειδήσεις από την Ευρώπη και όχι μόνο στις 18 Ιανουαρίου 2026 - τα πιο πρόσφατα νέα, οι έκτακτες ειδήσεις, θέματα από όλο τον κόσμο, την οικονομία, την πολιτική, τον πολιτισμό, τα ταξίδια
00:00Είστε το χέρες στο Γιώργο Βασιλείου, με τη Μέσα Αρχηγού Κράτους η κηδεία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
00:10Ο Ντόναλτ Τραμπ ευθύνεται για τον θάνατο πολιτών, τις μεγάλες ζημιές και τη συγκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ιράν, δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλίχαμενέη.
00:20Κάτω τα χέρια από την Γριλανδία.
00:22Χιλιάδες διαδηλωτές στην Κοπενχάγη ζητούν από τον Ντόναλτ Τραμπ να εγκαταλείψει τα σχεδιά του.
00:30Με τη Μέσαν Ενεργία Αρχηγού Κράτους τελέστηκε η κηδεία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 94 ετών.
00:40Άντρα επιφανεί, ενάρετο και ωφέλιμο που ανέβασε την Κυπριακή Δημοκρατία πιο ψηλά, χαρακτήρισε τον εκλυπώντας τον επικυδιολόγο του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
00:48Δεν υπάρχει αυτομονή ότι η κορυφαία και η προσεριότητα υπήρξε εμπλήρηση του Κυπριακού και η επανέδωση της πατρίδας μας προσόφελος όλων των νόμιων κανήγων της.
01:00Εργάστηκε ειλικρινά και εκκούραστα με ειλικρινή πολιτική πούληση και επίδευση του στόχου.
01:07Την προσωπικότητα και το έργο του Γιώργου Βασιλείου εξήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
01:13Σε δικτροματικό επίπεδο, ο Γιώργος Βασιλείου διακρίθηκε για τη σταθερή προσύπτωση του στην προοπτική επίκυσης του Κυπριακού.
01:21Στο ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο εισήλθε και έδωσε τα συλληπιτηρία του ουγέτη στον Τουρκοκυπρίο του Φάνερ Χιουρμάν.
01:43Μετά το πέρας της εξόδου ακολουθίας, με αυτοκινητοπομπή το φέρετρο μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κιμητήριο Αγλατζιάς για την Ταφή.
01:50Ο Γιώργος Βασιλείου διατέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1988 στο 1993.
01:57Επιπροεδρίας του είχε υποβληθεί αίτηση για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση,
02:01ενώ μετά το τέλος της θητείας του ανέλαβε επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπίας για την ένταξη της Κύπρου.
02:07Ο Αγιατολάχα Λίχαμενεϊ κατηγορεί τον Τόναλτ Τραμπ για τον θάνατο μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στο Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.
02:18Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 3.400 άνθρωποι.
02:26Όμως η Τεχεράνη θεωρεί πως αυτός ο αριθμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
02:32Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας υποστηρίζει πως ο Αμερικανός πρόεδρος φέρει την ευθύνη για τις μεγάλες καταστροφές
02:40και για την εκστρατεία συγκοφαντικής δυσφήμισης του Ιράν.
02:43Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Aid Almabath, ο Χαμενέη επανέλευε πως οι βίαιες ταραχές είναι αποτέλεσμα αμερικανικής εμπλοκής.
02:54Ακόμη πρόσθεσε πως η χώρα του δεν θα εισέλθει σε πόλεμο, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα δείξει η επιοικία στους εγκληματίες.
03:02Κάτω τα χέρια από την Γρυλανδία φωνάζουν χιλιάδες διαδηλωτές στην Κοπενχάγη και στέλνουν μήνυμα στον Τόναλτ Τραμπ.
03:14Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στην Κοπενχάγη και κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο να εγκαταλείψει τα σχέδια προσάρτησης της Γρυλανδίας.
03:23Ο Ιωάσινγκτον υποστηρίζει πως η προσάρτηση του νησιού είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας.
03:46Ακόμη αν και προτάσει τη διπλωματία, ο Λευκός οίκος δεν αποκλείει την χρήση στρατιωτικής βίας.
03:53Πυρκαγιά ξέσπασε σε ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή της Σοδησούς στην νότια Ουκρανία μετά από νυχτερινή ρωσική επίθεση.
04:05Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε κτίρια και οχήματα, αλλά επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν θύματα.
04:14Πάνω από 30 πυροσβέστες συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης.
04:18Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ασκεί έντονη κριτική στο Κρεμλίνο για τη συνεχή στοχοποίηση ενεργειακών εγκαταστάσεων, η οποία όπως υποστηρίζει απλά επιδεινώνει τα δυνά των αμάχων.
04:31Σε ανάρτηση του στο ΕΚΣ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι συζητά με ειδικούς και αναζητεί τρόπους ενίσχυσης της άμυνας των ενεργειακών εγκαταστάσεων.
04:41Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε πως οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου έχουν βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Μόσχα σχεδιάζει μαζικές επιθέσεις εντός των επόμενων ημερών.
Be the first to comment