Grote brand in schuur van woonboerderij in Staphorst

  • 9 maanden geleden
STAPHORST – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag een schuur aan de Gemeenteweg volledig in de as gelegd. De aangrenzende woonboerderij liep forse schade op. De brand werd rond 12:22 uur ontdekt door de bewoners. Zij wilden nog snel spullen uit de woning halen maar dit werd door de politie tegengehouden. Het vuur greep razendsnel om zich heen en in korte tijd stond de gehele schuur in lichterlaaie.

Door de brand is er een grote hoeveelheid asbesthoudend materiaal vrij gekomen waardoor de asbest-procedure is opgestart. De brandweer zette, samen met de politie, het gebied dan ook ruim af voor het publiek. De Gemeenteweg in Staphorst is afgesloten tussen het Egbertvosland en de Reggersweg. Dit zal in ieder geval zo blijven tot na de avondspits. Dit heeft te maken met het opruimen van het mogelijk asbesthoudend materiaal. Het verkeer richting IJhorst kan via Oosterparallelweg. Voor direct omwonenden is nog altijd het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer van Staphorst kreeg bij het bestrijden van de brand assistentie van omliggende korpsen, waaronder Meppel, Nieuwleusen, Zwolle, De Wijk, Ruinerwold en Wesepe. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Bij de brand raakte niemand gewond.

https://www.henry-wallinga.nl/2023/08/31/grote-brand-in-schuur-van-woonboerderij-in-staphorst/

** www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2023