Vrachtwagen en BE-Combi botsen op A28 bij Staphorst

  • 5 jaar geleden
STAPHORST - Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst zijn vanmorgen rond 11:30 uur een tankwagen en een BE-Combi met elkaar in botsing gekomen. De voertuigen kwamen beide tegen de vangrail op de vluchtstrook tot stilstand. Door het ongeval raakte de tankwagen lek en liep de lading melk over de snelweg

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de BE-Combinatie na een stop bij het tankstation weer de snelweg op wilde rijden. Vermoedelijk had de combinatie te weinig snelheid om weer in te voegen tussen het verkeer en kwam in botsing met de tankwagen. Door de klap raakte de cabine van de vrachtwagen los en kwam enkele tientallen centimeters naar achteren. Ook de BE-Combi liep zware schade op. Door de klap aan de achterzijde begaf het chassis van het trekkende voertuig het en knikte door.

Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd maar bij aankomst stond iedereen al naast de betrokken voertuigen. Wel werd de chauffeur van de tankwagen in een ambulance onderzocht. De man raakte lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De drie inzittenden van het andere voertuig bleven ongedeerd.

De ruim 30.000 liter melk werd ter plekke overgeladen in een andere tankwagen. Ondertussen was bergingsbedrijf Hooikammer met twee bergingsvoertuigen ter plaatse om zo snel mogelijk de snelweg weer vrij te maken. Ook de firma van der Kolk was met ondermeer een botsabsorber, een wegdekreiniger en een kolkenzuiger aanwezig. Tijdens het bergen werd een korte periode naast rijstrook drie, ook de tweede rijstrook afgesloten. Dit voor de veiligheid van de aanwezige mensen. Rond 15:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en werden alle verkeersmaatregelen opgeheven.

http://www.henry-wallinga.nl/2019/01/13/vrachtwagen-en-be-combi-botsen-op-a28-bij-staphorst/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2019