Roeiboot botst met binnenvaartschip op Zwartewater

  • 5 jaar geleden
HASSELT - Op het Zwartewater bij Hasselt is zaterdagmorgen een roeiboot met daarop 4 vrouwen in botsing gekomen met een binnenvaartschip. De roeiboot met daarop de dames sloeg na de aanvaring om. Direct werd groot alarm geslagen. De brandweer van Hasselt, brandweerduikers uit Zwolle en een brandweerboot uit Zwartsluis werden opgeroepen. Ook een mobiel medisch team en een tweetal ambulances kwamen in actie.

Enkele bewoners wisten snel de te water geraakte dames aan wal te krijgen waarna ze in een woning werden ondergebracht. Door deze snelle actie konden vele hulpverleners weer rechtsomkeer. De roeisters werden door ambulancepersoneel onderzocht. Zij waren allen hevig geschrokken maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ondertussen was de roeiboot weer omgekeerd en werd afgesleept naar de roeiclub in Zwolle.

De schipper van het binnenvaartschip probeerde nog om zijn schip zo snel mogelijk tot stilstand te krijgen. Hij voer nog een eindje terug om te controleren of iedereen in veiligheid was. Daarna besloot de schipper om zijn koers te vervolgen. De politie heeft later contact gezocht met de schipper om een verklaring op te nemen. Of de actie van de schipper, om na de aanvaring door te varen, nog een staartje krijgt is niet bekend.

http://www.henry-wallinga.nl/2018/12/22/roeiboot-botst-met-binnenvaartschip-op-zwartewater/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2018