Frontale aanrijding op Grote Kranerweerd in Zwartsluis

  • 5 jaar geleden
ZWARTSLUIS - Bij een frontale aanrijding op de Grote Kranerweerd zijn vrijdagavond om 20:45 uur drie personen gewond geraakt. De Sluziger brandweer moest in actie komen om de twee inzittenden van een blauwe Opel Agila uit hun benarde positie te bevrijden. De bestuurder van het ander voertuig, een Renault Clio, kon ondanks de hevige impact zelf uit de auto klimmen. Volgens de politie is deze man later alsnog naar het ziekenhuis gegaan vanwege medische klachten.

Enkele getuigen zagen de blauwe auto vanaf de dijk al slingerend en zonder verlichting rijden over de Grote Kranerweerd. Uiteindelijk kwam de auto op de verkeerde weghelft in botsing met een tegenligger. Vanwege de ernst van de aanrijding werd direct groots opgeschaald. In totaal kwamen drie ambulances, een traumahelikopter, Twee brandweerkorpsen en meerdere eenheden van de politie in actie. De weg was daarom ook volledig afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven.

Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallendienst deed een uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer groen licht om de wrakken van de weg te halen en af te voeren. Om de vele brokstukken op te ruimen werd door de gemeente Zwartewaterland een veeg/zuigauto van de firma van de Kolk ingeschakeld. Rond middernacht waren alle werkzaamheden afgerond en werd de weg vrijgegeven.

http://www.henry-wallinga.nl/2018/11/17/frontale-aanrijding-op-grote-kranerweerd-in-zwartsluis/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2018