De Jeugd van Tegenwoordig en Tim in De Lowlands Show - Afl. 4/8

  • 6 jaar geleden
Tim ontvangt Faberyayo (Pepijn Lanen), Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) en Vjèze Fur (Alfred Tratlehner), oftwel De Jeugd van Tegenwoordig. Het is nooit te voorspellen hoe een interview met de jongens loopt, maar Tim heeft goeie ervaringen, dus dat belooft wat.

Een strak decor of geairconditioneerde studio is niks voor Tim den Besten: daarom doet hij ook dit jaar weer midden op het Lowlands festivalterrein in Biddinghuizen verslag vanuit zijn open studio. Tussen alle bezoekers in interviewt hij diverse artiesten, cabaretiers, schrijvers en presentatoren.

Acht dagen lang, elke avond om 19.00 uur een nieuwe aflevering. Meer info vind je op

De Jeugd van Tegenwoordig is een Nederlandse rapgroep. De jongens braken in 2005 door met hun single Watskeburt?! en scoorden de afgelopen 13 jaar hit na hit. De Jeugd bestaat uit Faberyayo (Pepijn Lanen), Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) en Vjèze Fur (Alfred Tratlehner). Hun vaste producer is Bas Bron. Hij houdt zich vrijwel buiten de publiciteit.
De Jeugd is ontstaan vanuit een project van Bas, die graag nummers met wisselende Nederlandse rappers wilde maken. Uiteindelijk bleek de combi zo goed te werken dat de Jeugd een heel album opnam, Parels voor de Zwijnen. Watskeburt?! werd direct een hit en de jongens waren een opvallende verschijning in de media. Ze vielen op door de gekke verhalen over hun totstandkoming. Ze logen dat ze elkaar hadden ontmoet bij de audities van Idols en dat ze de tekst van Watskeburt?! ergens op een A4’tje in de metro hadden gevonden. Nederland hield meteen van ze: in hetzelfde jaar stonden ze in het voorprogramma van Snoop Dogg.

Er volgden nog vijf albums: De machine (2008), De lachende derde (2010), Ja, natúúrlijk (2013), Manon (2015) en Luek (2018). Ook volgen er meer hits, zoals Sterrenstof, maar Watskeburt?! blijft de grootste en stond drie weken op nummer 1 in de top 40.

Aanbevolen