Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Nis thellimi i shtratit te lumit Devoll - News, Lajme - Vizion Plus

3 months ago0 views

http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://instagram.com/vizionplustelevizion
https://twitter.com/VizionPlusTV

Prej vitesh lumi Devoll ka qenë shkaktari kryesor i përmbytjeve në fushën e Maliqit. Mungesa e ndërhyrjes prej 40 vitesh në këtë pjesë të lumit ka bërë bërë që në stinën e dimrit për shkak të bllokimit te urës, inertet të ktheheshin mbrapsht dhe përmbytnin fushës e Maliqit.

Kete vit Bordi Rajonal i Kullimit ka nisur ndërhyrjet me mjete në pastrimin dhe thellimin e shtratit të këtij lumi në një gjatësi afro 1.5 kilometra. Punimet po kryhen në segmentin e lumit nga ura e re e fshatit Libonik deri në afërsi te fshatit Goçë.

Edhe banorët shprehen se një investim i tillë shpeton tokat e tyre nga permbytja

Fusha e Maliqit në stinën e dimrit nga përmbytje humbet nga 200 deri ne 400 ha.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Nis thellimi i shtratit te lumit Devoll - News, Lajme - Vizion Plus
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x6rvw0c" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above

Report this video

Select an issue

Embed the video

Nis thellimi i shtratit te lumit Devoll - News, Lajme - Vizion Plus
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x6rvw0c" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above