Motorrijder gewond bij botsing met auto op afrit A28

  • 6 jaar geleden
ZWOLLE - Op de afrit van de A28 bij de kruising met de Kranenburgweg heeft vrijdagavond rond 19:30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een motor. De motorrijder is door het ongeval gewond geraakt en met meerdere botbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de auto vanaf de A28 voorsorteerde om linksaf richting Hessenpoort te rijden. Echter was de bestuurder vergeten om zijn collega af te zetten bij de carpoolplaats aan de Ordelseweg waarop de automobilist besloot om toch rechtsaf te gaan. Op hetzelfde moment kwam vanaf de snelweg een motorrijder die rechtdoor richting Ommen wilde. Plots zag de motorrijder de auto dwars op de weg staan en begon te remmen.

Ondanks de rempoging was een aanrijding onvermijdelijk. De motor botste net achter het rechter achterwiel tegen de auto en de motorrijder werd gelanceerd. Volgens een getuige maakte de man een salto en vloog enkele meters door de lucht om vervolgens hard op het asfalt terecht te komen.

Door het ongeval werden vier van de vijf rijstroken afgesloten voor het verkeer. Men moest, komende vanaf de A28, verplicht linksaf richting Hessenpoort. Automobilisten die deze verplichte rijrichting aan hun laars lapten werden direct op de bon geslingerd. Enkele tientallen automobilisten kregen een verbaal. Ondertussen waren verkeersongevallenanalisten begonnen met hun onderzoek. Na dit onderzoek mocht bergingsbedrijf de motor en auto afvoeren naar het depot. Tegen 22:45 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de afrit volledig vrijgegeven.

http://www.henry-wallinga.nl/2018/07/14/motorrijder-gewond-bij-botsing-met-auto-op-afrit-a28/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2018