Vrachtwagen gekanteld op Hasselterweg in Zwolle

  • 6 jaar geleden
ZWOLLE - Op de Hasselterweg in de Zwolse wijk Stadshagen is woensdagmorgen een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur kwam met de schrik vrij en kon zelf uit de cabine klauteren. In de val nam de vrachtwagen een lantaarnpaal mee. De lading van de vrachtwagen kwam gedeeltelijk in de berm te liggen.

Het ongeval ontstond toen de chauffeur vanaf de Westenholterallee linksaf wilde slaan de Hasselterweg op. Mogelijk door een iets te hoge snelheid en een instabiele lading begon het voertuig te kantelen. Voordat de bergers van bergingsbedrijf Stouwdam aan het werk konden moest eerst de lading uit de container gehaald worden. Hiervoor werd naast een collega van het getroffen bedrijf ook een kraan ingezet van de firma van de Kolk.

Voor de berging moest de Hasselterweg volledig worden afgesloten vanaf de Westenholterallee tot aan de Teunisbloemweg. Rond 08:45 uur werd de weg afgesloten en kon worden begonnen met de bergingswerkzaamheden. Naast het zware bergingsvoertuig werd ook een kraan ingezet om de vrachtwagen weer netjes op de wielen te krijgen. De berging verliep soepel waarna het wegdek kon worden gereinigd. Ook werd de gesneuvelde lantaarnpaal weggehaald. Deze zal eerdaags worden vervangen voor een nieuw exemplaar. Om 11:45 uur werd de afsluiting opgeheven en kon het verkeer weer volledig gebruik maken van de Hasselterweg.

http://www.henry-wallinga.nl/2018/06/27/vrachtwagen-gekanteld-op-hasselterweg-in-zwolle/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2018