Vrachtwagen gekanteld op rotonde N331 bij Hasselt

  • 6 jaar geleden
HASSELT – Op de rotonde van de N331 ter hoogte van de Euroweg is zaterdagmorgen rond 08:15 uur een vrachtwagen met oplegger gekanteld. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De chauffeur had net zijn wagen geladen in Genemuiden en was weer met vervolg. Vermoedelijk is de buitenlandse chauffeur bij de werkzaamheden verkeerd gereden en wilde hij op de rotonde de combinatie draaien. De chauffeur was driekwart rond op de rotonde toen plots de combinatie kantelde. Mogelijk is de instabiele lading de oorzaak van het ongeval.

Voordat bergingsbedrijf Hooikammer kon beginnen met de bergingsoperatie moest de lading van rollen tapijt worden overgeladen in een andere de vrachtwagen. Door het ongeval werd verkeer komende vanuit Zwolle in tegenovergestelde richting over de rotonde geleid.

Ook de wielerwedstrijd “omloop van de IJsseldelta” ondervond hinder van het ongeval. Er was slechts één rijbaan van de rotonde te gebruiken. Ondanks alles verliep het passeren soepel. Toen de lading eenmaal was overgeladen verliep de berging ook soepel. Binnen enkele seconden stond de combinatie weer op de wielen en kon deze worden afgevoerd.

Als laatste werd de wegdekreiniger ingezet om de weg te ontdoen van olie en brokstukken. Rond 14: 00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de rotonde weer geheel vrijgegeven.

http://www.henry-wallinga.nl/2018/06/02/vrachtwagen-gekanteld-op-rotonde-n331-bij-hasselt/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2018