Trein ramt gestrande auto op overweg in Zwolle

  • 6 jaar geleden
ZWOLLE – Op de spoorwegovergang aan de Nieuwleusenerdijk is maandag aan het einde van de middag een trein op een auto gebotst. De auto kwam door de sneeuw in een slip en kwam midden op de overweg te staan. Op hetzelfde moment klonken de bellen en sloten de slagbomen en naderde er een trein. De vrouw kon zichzelf nog net in veiligheid brengen maar de trein botste tegen haar auto.

Door de klap van de trein kwam de auto totaal vernield in het water terecht. De trein, met daarin ruim honderd passagiers, kwam iets verderop tot stilstand. Direct werden de hulpdiensten opgeroepen maar al snel werd duidelijk dat er niemand meer in de auto zat. Wonder boven wonder raakte dan ook niemand gewond. De automobiliste werd in een nabij gelegen woning ondergebracht en werd later opgehaald. Voor de passagiers moest in allerijl vervangend vervoer worden geregeld.

Met een tweetal bussen werden de reizigers verder vervoerd naar het station van Zwolle. Van daaruit konden zij verder reizen. Medewerkers van Prorail verzamelden ondertussen de brokstukken en onderzochten de trein op schade. Na een uitgebreide controle kon de trein zelf verder rijden. Medewerkers van Asset waren ondertussen druk bezig met de reparatie van beschadigd materieel.

Bergingsbedrijf Wolves moest om de auto te kunnen bergen een duikbedrijf inschakelen. Nadat de duiker de auto had vastgekoppeld aan de kraan kon het wrak op de bergingsauto worden getakeld waarna deze werd afgevoerd. De Nieuwleusenerdijk was gedurende de berging en reparatie aan het spoor afgesloten.

http://www.henry-wallinga.nl/2017/12/11/trein-ramt-gestrande-auto-op-overweg-in-zwolle/

** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2017