Megvált Kerényi Miklós Gábortól az Operettszínház

  • 7 years ago
Zaklatási vádak miatt kedden azonnali hatállyal megvált művészeti vezetőjétől, Kerényi Miklós Gábortól a Budapesti Operettszínház. Az intézmény volt igazgatóját hétfőn egy interjúban Maros Ákos, egykori táncos vádolta meg azzal, hogy húsz évvel ezelőtt egy vállfával elfenekelte a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Kerényi Miklós Gábor 2001-2014 között volt az Operettszínház igazgatója. Rendezőként megbízható mesteremberként számon tartott, jó kapcsolatokkal és jelentős befolyással rendelkező emberként volt ismert.

A Marton-botrány kirobbanása után először a Facebookon emlegették a nevét, majd az Index közölt egy riportot, amelyben több férfi beszélt egy befolyásos volt színházigazgatóról, aki rendszeresen zaklatta fiatal férfi kollégáit.

Többen is meséltek olyat, hogy az impulzív rendező gyakran folyamodott a szerinte helytelenül viselkedő fiatal férfi kollégák elfenekeléséhez, de volt szó kéretlen tapogatásokról, nadrágba nyúlásról és a színházi világban megszokottnak számító rendezői üvöltözésekről is. Az index.hu riportjában Kerényi miklós Gábort nem nevezték néven, ahogy a riportalanyok közül sem vállalta névvel senki az állításait.

Kerényi Miklós Gábor vasárnap közleményben jelentette be, hogy felmentését kérte a művészeti igazgatói megbízatás alól, ugyanakkor visszautasította a személyét ért pletykákat és híreszteléseket.

Hétfőn szólalt meg az ATV-n arccal az Index riportjának egyik szereplője.

Kedden az Operettszínház megvált Kerényi Miklós Gábortól. A rendező a Facebookon elnézést kért azoktól, akiket megbántott, hozzáfűzve, hogy ha feszegette is a határokat, azt a mérhetetlen művészi szabadságvágy miatt tette.

Recommended