Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Jeta që shpëtohet me një vizitë - News, Lajme - Vizion Plus

3 years ago1 views

http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://twitter.com/VizionPlusTV
440 gra shqiptare kane zbuluar vitin qe kaloi se vuanin nga kanceri i gjirit. Nëse do ta krahasonim me 2012, shifra është rritur me 10%. Dhe për mjeket shqetësuese është mosha e pacienteve, qe është ulur ne fashën 35-45 vjeç. Një pjese e tyre e kane kapur sëmundjen ne stadin e fundit ku gjasat per shërim janë pothuajse zero. Do te mjaftonte nje mamografi qe nje grua te zbulonte nese vuan apo jo nga kanceri i gjirit, por duket se ende ekziston neglizhenca dhe druajtja per te shkuar te mjeku. Ne te gjithe muajin tetor grate do kene mundësi te bëjnë mamografine falas. Fushata kete vit eshte përqendruar tek mësueset mbi moshën 50 vjeç. Por ka edhe nga ato gra qe jane te rregullta ne bërjen e kësaj analize. Mjeku i poliklinikës qendrore ne Tirane, ku eshte vendosur nje nga mamografite tregon shenjat qe duhet te shqetësojnë nje grua. Kanceri i gjirit eshte i shërueshëm nëse kapet ne nisje te tij, por vetëm ne nje vit 150 gra ne vendin tone humbin jetën, vetem se e kane zbuluar me vonese sëmundjen.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Jeta që shpëtohet me një vizitë - News, Lajme - Vizion Plus
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x3fqnpm" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above

Report this video

Select an issue

Embed the video

Jeta që shpëtohet me një vizitë - News, Lajme - Vizion Plus
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x3fqnpm" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above