Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

A1 Report - Ekspertiza për aksidentin tragjik të Olldashit, fotot dhe skicat

Report TV
Report TV
4 years ago|1 view
TIRANE- A1Report siguron fotot dhe skicat e akt ekspertimit autoteknik të aksidentit ku më 20 nëntor humbi jetën deputeti i Partisë Demokratike Sokol Olldashi.

Nga ekspertiza autoteknike prej 17 faqesh, thuhet se shkak i aksidentit ishte pakujdesia e shoferit dhe mungesave e barrierave mbrojtëse në rrugë.

Ekspertiza e cila mban firmën e inxhinierëve Artur Sulçe, Kastriot Yzeiri, Arjan Janku, Donetin Papa shpjegon në mënyrë të detajuar dinamikën e aksidentit duke dhënë përgjigje për gjithçka ka ndodhur atë mbrëmje.

Katër ekspertët kanë arritur në përfundimin se shkaku determinant teknik i ndodhjes së aksidentit janë shkeljet e kryera nga drejtuesi i autoveturës dhe konkretisht:

Shpejtesia, Mosrespektimi i sinjalizimit rrugor si dhe mos përdorimi i rripave ëe sigurimit dhe sistemeve të fiksimit, por ka ende një mister pasi në pjesën e brendëshme të mjetit nga ekspertët është konstatuar se depozita e alkolit të frenave ishte e zbrazët. Ku nga verifikimet e kryera në Mercedezin me targa AA003NH rezulton se depozita pas përplasies nuk është e çarë dhe alkoli ka rjedhuar pasi mjeti është përmbysur.

Në kontrollin e sistemit të frenimit ekspertiza rezulton se dhe elemtët përbërës të sistemit të frenimit rezultojnë pa probleme.

Sic duket nga fotot e fiksuara nga ekspertët janë dëmtime në pjesën e përparme të automjetit, në pjesën e sipërme, si dhe në tavanin e automjetiti ku rezulton pjesa e dritares së tavanit.

Browse more videos