Wilt u al uw recente zoekopdrachten verwijderen?

Alle recente zoekopdrachten zullen verwijderd worden

In volledig scherm bekijken

Aanleg Duiker voor natuurgebied de Uitwaayer / Hekelingen 2015

Roel van Deursen
Roel van Deursen
4 jaar geleden|8 views
Waterschap Hollandse Delta en de gemeente Nissewaard zijn bezig met de aanleg van een grote duiker in de Toldijk bij Hekelingen. De betonnen koker van twee meter breed verbindt straks natuur- en recreatiegebied De Uitwaayer met de polder ten zuiden van Hekelingen. Door de werkzaamheden is de Toldijk tot ongeveer half augustus afgesloten. Doorgaand verkeer kan de omleidingsborden volgen.

In het voorjaar heeft Hollandse Delta het water in De Uitwaayer op de juiste hoogte gebracht. Het peil in de sloten is met 55 centimeter verhoogd. Hierdoor is het landschap aanzienlijk veranderd. De waterkwaliteit zal aanzienlijk verbeteren omdat de sloten dieper zijn. Ook de natuurvriendelijke oevers zorgen voor een betere kwaliteit van het water.

Door het hogere waterpeil sluit de Groenzone nu aan op de woonwijk Maaswijk. Het bebouwde gebied is nu minder gevoelig voor wateroverlast tijdens hevige regenval. Via de nieuwe duiker kan er meer overtollig water uit het oostelijk deel van Spijkenisse worden afgevoerd naar gemaal ‘De Vooruitgang’ of naar het toekomstig gemaal Putten.