Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

Az Air France "utolsó ajánlata" a sztrájkoló pilótáknak

euronews (magyarul)
euronews (magyarul)
5 years ago|0 view
Folytatják egy hete tartó sztrájkjukat az Air France pilótái. A szakszervezet hétvégi döntése értelmében várhatóan péntekig tart a munkabeszüntetés.

Alexandre de Juniac, a légitársaság vezérigazgatója hétfőn új ajánlattal próbálta jobb belátásra bírni a pilótákat. Azt ígérte, az év végéig felfüggesztik fapados leányvállalatuk, a Transavia vitatott bővítését, hogy legyen elég idő a további egyeztetésekre. Ugyanakkor közölte, hogy ez az utolsó ajánlatuk.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a munkabeszüntetés katasztrofális következményekkel járhat az olcsó riválisokkal kőkemény piaci harcot folytató légitársaságra nézve.

A sztrájk kezdete óta több mint 3000 járatot töröltek, ami körülbelül 400 ezer utast érint világszerte. A cég napi 10-15 millió eurós kárról beszél. A munkabeszüntetés összesen már több mint 100 millió euró veszteséget okozott a légitársaságnak. A francia közlekedési miniszter vasárnap úgy nyilatkozott, hogy a cég jövője is veszélybe került.

A szakszervezetek azért tiltakoznak a Transavia felfejlesztése ellen, mert úgy vélik, hogy az új gépeket olcsóbb, külföldi munkaerővel működtetnék.

Browse more videos