Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Budilica gostovanje (Snežana Milutinović), 14. novembar 2013.

пре 5 година22 views

rtvbor

rtvbor

Broj obolelih od dijabetesa u svetu ubrzano raste pa se očekuje da će ih za 20 godina biti više od 550 miliona, upozorava Svetska zdravstvena organizacija. Najveći porast broja obolelih očekuje se u zemljama u razvoju. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Batut“- registra za dijabetes, procenjuje se da u Srbiji 8,2 odsto građana ima dijabetes, od toga 90 odsto obolelih ima tip 2 dijabetesa, koji najčešće pogađa žene posle četrdesete godine života. Svake godine u Srbiji se registruje 16 hiljada novoobolelih, pa je gotovo reč o pandemiji ove bolesti, koja postaje jedan od vodećih javno- zdravstvenih problema.
Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa Polivalentna patronažna služba ZC Bor organizuje u novembru akciju besplatne provere glikemije u krvi. O tome je u Budilici RTV Bor govorila Snežana Milutinović, glavna sestra ove službe.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Budilica gostovanje (Snežana Milutinović), 14. novembar 2013.
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x176gzf" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above