Wilt u al uw recente zoekopdrachten verwijderen?

Alle recente zoekopdrachten zullen verwijderd worden

In volledig scherm bekijken

Kinderboekenweek 2013 koning en nar ontwikkelen door sport en spel kinderboekenweekvoorstelling Aarnoud Agricolashow

Goochelaar basisschool
6 jaar geleden|23 views
Vanaf september 2013 gaat goochelaar en buikspreker Aarnoud Agricola optreden met zijn negende kinderboekenweekshow. Deze schoolvoorstelling is bestemd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, duurt 45 minuten en heeft de titel: Koning en nar ontwikkelen door sport en spel. Deze goochelshow sluit aan op het motto van de kinderboekenweek 2013 (Klaar voor de start) en is ideaal voor bibliotheken en basisscholen. Aarnoud Agricola speelt de rol van de harten koning.

In Wonderland zijn de grote mensen ontevreden en uitgepu. Alles stagneert en de schatkist is leeg. Daarom maakt de harten koning zich ernstig zorgen. Er moet echt snel iets gebeuren. Wie kan hem adviseren? De hofnar natuurlijk, want die prikt dwars door onwaarheden heen en houdt de mensen een spiegel voor. Hij laat mensen lachen en moedigt hen aan om zichzelf te zijn en zich flexibel op te stellen.

De hofnar vindt dat de grote mensen kunnen leren van de kinderen, want die doen aan sport en spel. Bij sporten beweeg je veel en bewegen is gezond voor body en brein. Door te spelen wordt je creatief en ontwikkel je waardevolle kwaliteiten.

De harten koning wil dat de grote mensen in Wonderland veranderen, maar de nar vertelt hem dat zij niet zullen veranderen als de koning niet eerst zelf verandert. De koning gaat daarom zelf sporten en spelen. Ook stelt hij vier kinderen uit het publiek aan als minister van een nieuw departement.

S: Minister van Samenwerken
P. Minister van Plezier maken
E. Minister van Eerlijk zijn
L. Minister van Leuk leren

De grote mensen uit Wonderland houden zich nog teveel vast aan methoden uit de vorige eeuw, maar de kinderen weten wat er nodig is in deze eeuw. De vier nieuwe jonge ministers besluiten samen met de kinderen uit het publiek waarmee de grote mensen in Wonderland moeten beginnen, waarmee ze moeten doorgaan en waarmee ze moeten stoppen.

De grappige gans Ganjo praat met de harten koning over samenwerking tussen ganzen, de gans met de gouden eieren en de wijsheid van het ganzenbord. De grote mensen in Wonderland worden geleidelijk gelukkiger en als de nar er is, hebben er al heel wat wonderen plaatsgevonden.

Kosten:
497 euro all-in, maximaal 2 shows (9.00 en 10.00 uur of 13.30 en 14.30 uur)
797 euro all-in, maximaal 5 shows op een schooldag (tijden in overleg)