- 2 gün önce
 
Sosyal Medya Hesaplarımız...
Facebook : https://www.facebook.com/AkitTVOfficial
Twitter : https://twitter.com/akittv
Instagram : https://www.instagram.com/akittv
Google+ : https://plus.google.com/+akittv
Web Site : http://www.akittv.com.tr
Facebook : https://www.facebook.com/AkitTVOfficial
Twitter : https://twitter.com/akittv
Instagram : https://www.instagram.com/akittv
Google+ : https://plus.google.com/+akittv
Web Site : http://www.akittv.com.tr
Kategori
🗞
HaberlerDöküm
02:22M.K.
02:50M.K.
03:12İsrail'de istediği anda istediği gibi Gazze'yi vurma imkanı İsrail'de nasıl oluyor da masum oluyor?
03:24Dün işte bu başımıza geldi ve orada gerekenleri zaten söyledik.
03:31Tam aksine masum değil, zalim İsrail'in ta kendisidir.
03:37Siyonistleri tepkisini bu sözlerle sürdürdü.
03:40Erdoğan İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum 2025'te konuştu.
03:44İkinci Cihan Harbi'nin galipleri eliyle kurulan mevcut sistem günümüzün gerçeklerine ve gerekliliklerine maalesef uymuyor.
03:56Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin adaletsiz karar alma yapısı nedeniyle insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretemiyor.
04:09Türkiye olarak insanlığın kaderinin 5 ülkenin insafına terk edilemeyeceğini dile getiriyor ve bu sebeple dünya 5'ten büyüktür diyoruz.
04:23Gazze'de ateşkese rağmen süren saldırıları aldı gündemine.
04:27Elinde nükleer silahlar var, bombalar var, her nevi silah var.
04:35Kısa menzil, orta menzil, uzun menzilli silahlar var.
04:40Nasıl mazlum oluyor?
04:41Bunu yutmazlar.
04:43Hele hele Türkiye olarak biz bunu yutmayız.
04:47Bebek katillerinin ateşkesi ihlal etmesine tepkiliydi.
04:50Hamas'ın anlaşmaya riayet konusunda titiz davrandığını görüyoruz.
04:55İsrail ise mutabakatı bozmak ve katliamlarına tekrar başlamak için adeta bahane arıyor, fırsat koluyor.
05:08İşte önceki gün yine çoğu çocuk yüzden fazla Gazze'liği şehit ettiler.
05:14İsrail'in ahde sadakat konusundaki berbat sicilini herkes biliyor.
05:23Sözü Sudan'daki katliamlara getirdi Erdoğan, hızlı destek kuvvetlerine sert mesajlar yolladı.
05:29Kuzey Darfur'un başkenti El Feşir'de sivil halka yönelik katliamları vicdan sahibi hiç kimse kabul edemez.
05:39Buna sessiz ve kayıtsız kalamaz.
05:42Türkiye olarak El Feşir şehrinde sivillere karşı işlenen zulümleri en güçlü biçimde lanetliyoruz.
05:54El Feşir şehri ve çevresindeki saldırıların sona erdirilmesi masum sivillere yönelik katliamların derhal durdurulması gerekiyor.
06:06Şimdi Gazze'ye bakalım.
06:13Hamas arama çalışmalarıyla bulunduğu İsrail esirlerin cesetlerini Siyonistlere teslim etmeye devam ediyor.
06:21Kentin merkezine ise Mısır Komitesi tarafından çadır kent kuruldu.
06:26Türk Kızılay'ı da Filistinler için bağışlanan kurban etlerini Gazze'de dağıtmaya başladı.
06:32İsrail esirlerin cesetleri bir bir Siyonistlere teslim ediliyor.
06:40Ateşkes kısmı da olsa devam ediyor.
06:44Gazze'de Hamas son olarak iki esirin cesedini İsrail'e teslim etti.
06:49Böylece Gazze'de 11 İsrail'i ceset kaldı.
06:51O cesetleri arama çalışmaları da sürüyor.
06:53Ayrıca Gazze'nin orta kesimindeki Zevaiye'de belgesinde Mısır Komitesi tarafından çadır kent kuruldu.
07:01Yaklaşık 700 Filistin yetim çocuğuna barınma, gıda, sağlık ve eğitim hizmetleri başladı.
07:07Ancak onlar kadar şanslı olmayanlar var.
07:11Filistin El-Hattu ailesi gidecek başka yerleri olmadığı için
07:15İsrail ordusunun Ennafak bölgesindeki evlerine attığı ancak patlamayan bir bombayla yaşamak zorunda kaldı.
07:23Aile her an patlama tehlikesi taşıyan bu bombayla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.
07:30Öte yandan Türk Kızılay Filistinler için bağışlanan kurban etlerini Gazze'de dağıtmaya başladı.
07:39Gazze'de kırılgan ateşkes sürerken Siyonistler Gazze'ye Mehmetçin girmesini istemiyor.
07:45Ancak İsrail basını ABD'nin Gazze'ye Türk askerini sokma fikrinin değişmediğini ifade etti.
07:51Ayrıca Siyonistler AFAD yardım ekiplerinin Gazze'ye girmesini de istemiyor.
08:00Gazze'de ateşkes sürüyor.
08:02Gözler ateşkesin ikinci aşaması olan uluslararası güçlerin kente girişine çevrildi.
08:07O güçler arasında Türkiye'de var.
08:12Ancak sürecin başından bu yana İsrail hükümeti Gazze'de Türk varlığına karşı çıkıyor.
08:17Ateşkesi yöneten Amerika ise Türk askeri konusunda ısrarcı.
08:21İsrail'in Kanal 12 televizyonunun üst düzey Amerikalı kaynaklara dayandırdığı haberine göre,
08:28yakın zamanda Amerika, Gazze'ye uluslararası gücün konuşlandırılmasına ilişkin bir planı masaya getirecek.
08:36Türkiye, Mısır, Endonezya ve Azerbaycan'ın Gazze'ye asker göndermeye hazır olduğu belirtilen haberde,
08:42diğer ülkelerin karmaşık durum nedeniyle bu konuda endişeli olduğu kaydedildi.
08:46Türkiye'nin bu güce katılmaya hazır olduğu, ancak İsrail'in Türk askerinin Gazze'ye girmesine karşı çıktığı vurgulanarak,
08:55Amerika'nın İsrail'in tavrına rağmen, Türkiye, Katar ve Mısır'ın uluslararası istikrar gücüne katılmasını istediğine dikkat çekildi.
09:03Amerikalı yetkili, Türkler Gazze'de anlaşmaya varılmasında çok yardımcı oldular ve Netanyahu'nun Türkiye'ye yönelik provokatif açıklamaları çok zarar vericiydi ifadelerini kullandı.
09:15Ayrıca sadece Türk askeri değil, İsrail, Türk yardım ekiplerinin de Gazze'ye girmesini engelliyor.
09:20İsrail, 81 kişilik AFAD ekibinin Gazze'ye girişine izin vermiyor.
09:2517 Ekim'de AFP'ye konuşan bir Türk yetkili, Ankara'nın Gazze'deki rehinelerin cesetlerini bulmak için gönderdiği 81 kişilik kurtarma ekibinin Mısır'a girmek için beklediğini duyurmuştu.
09:37Ancak İsrail'in, Türkiye'nin Gazze'de herhangi bir müdahalede bulunmasına karşı çıktığı yönündeki haberler nedeniyle,
09:43Türk ekibi o dönem İsrail'den onay alamamıştı.
09:46İsrail'de kriz devam ediyor. Binlerce ultra-ortodoks Yahudi, İsrail'deki zorunlu askerlik uygulamasına karşı çıkmak üzere protesto gösterileri düzenledi.
10:05Gazze'de kırılgan ateşkes, Batı şeriyada saldırılar var. Ancak Siyonistler ülke içinde kriz yaşamaya devam ediyor.
10:12Binlerce ultra-ortodoks Yahudi, işgal altındaki Kudüs'te zorunlu askerlik hizmetine karşı protesto gösterisi düzenledi.
10:23Protestocular yolları kapattı ve çevreye zarar verdi.
10:27Askerlik hizmetini kınayan pankartlar taşıyan göstericiler, Kudüs'e giden ana yollarda yürüyüş yaptı ve İsrail bayrakları yaktı.
10:36Gösteri, son dönemde ultra-ortodoks asker kaçaklarına yönelik artan baskının ardından gerçekleşti.
10:43Son aylarda ultra-ortodoks erkeklere binlerce askeri alma bildirimi gönderildi ve birkaç asker kaçağı hapse atıldı.
10:50Gösteri, iki ultra-ortodoks partinin çağrısı üzerine gerçekleştirildi.
10:55Ultra-ortodokslar tam zamanlı dini eğitimlerini devleti konumadaki rolleri olarak görüyor ve dini eğitimi bırakarak askerlik yapmak istemiyor.
11:03Ultra-ortodokslar, İsrail nüfusunun yaklaşık %13'ünü oluşturuyor.
11:08Ancak ülkenin parçalı siyasi sistemi sebebiyle önemli bir siyasi güce sahipler ve genellikle hükümetlerin kurulmasında kritik bir pozisyonda bulunuyorlar.
11:17Evet yani İsrail kendi içerisinde de türlü türlü sıkıntılarla boğuşuyor aslında.
11:27Şimdi Bolu Kartalkaya'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin de yargılandığı yangın faciasına ilişkin davada bugün karar çıktı.
11:38Otel sahibi Halit Ergül'ün de aralarında olduğu 11 kişiye 34 kez mevpet hapis cesası verildi.
11:50Türkiye 21 Ocak'ta güne facia haberiyle uyanmıştı.
11:54Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 133 kişi de yaralanmıştı.
12:02Faciayla ilgili Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklara ceza yağdı.
12:08Otel sahibi Halit Ergül, eşi Emine Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacı Bekiroğlu, damadı Emir Aras, otel müdürü Zeki Yılmaz, gazelle otel müdürü Ahmet Demir,
12:18Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, itfaiye müdür vekilli Kenan Coşkun ve itfaiyeri İrfan Acar, 34 çocuğun ölümüne neden olmaktan 34'er kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
12:30Sanıklar hayatını kaybeden 44 kişi içinde, 44'er kez 24 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum edildi, cezalarda indirim uygulanmadı.
12:40Otelin muhasebe görevlileri Mehmet Salun ve Cemal Özer'e 22'şer yıl hapis cezası verildi.
12:45İş güvenliği uzmanı Kübra Demir, LPG tesisatı bakım görevlileri Doğan Aydın ve Muharremşen, Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan,
12:55otel görevlisi Reşat Bölük ve Tahsin Pekcan da 21'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
13:00Çok uğraştık, çok umut ettik, hepimiz çok adaletli bir karar verdi.
13:06Türkiye için de çok güzel bir sonuç.
13:10Haklı, adil yerinde bir karar alındı.
13:14Mahkeme heyetimize teşekkür ediyoruz.
13:17Kararın okunması 13 dakika sürdü, cezalar salonda alkışlarla karşılandı.
13:22Bu adaletli bir yargılama gerçekten bizi çok sevindirdi.
13:26Kararın adil olduğum için beklediğimiz bir karara yakın çıktı.
13:31Zaten ilk baştan biridir mahkeme başkanımız ve heyetine güveniyorduk.
13:36Güvenimiz hep tamdı.
13:40Kocaeli'nin gevze içerisinde çöken ve 5 kişilik aileden 4'ünün hayatını kaybettiği 7 katlı binanın etrafındaki 12 bina mühürlendi.
13:5045 aile tahliye edildi.
13:517 katlı arslan apartmanı çökmüş, enkazdan 5 kişilik bilir ailesinden sadece dilara kurtarılabilmişti.
14:02Çöken binanın ardından bölge için yeni karar alındı.
14:07Enkaz alanında bilirkişi heyeti çalışma başlattı.
14:10Enkazdan numuneler alındı.
14:12Yeraltının sismik ölçümü yapılarak sağlamlık çalışması gerçekleştirildi.
14:17Tedbir amacıyla ilk günden boşaltılan çevredeki 12 binada yaşayan 45 aileye belediye tarafından mesaj gönderildi.
14:28Mesajda acil ihtiyaçların alınmasının ardındansa bölgenin boşaltılması istenildi.
14:34Mühendisler ise bölgede metro istasyonunun yıkmaz sebebi olup olmadığı araştırıyor.
14:39Savcılık ise enkazda kolon kesilip kesilmediğinin tespiti için adli bir araştırma yürütüyor.
14:47Türkiye onu İngiliz casusu Hüseyin Gün'ün yönettiği Ekrem İmamoğlu'nun gölgesinde uzanan casusluk fırtınasında tanıdığı,
15:00casusluk soruşturmasındaki kripto yazışmalarda adı geçen ve Ekrem İmamoğlu'yla verdiği fotoğrafları çok konuşulan
15:08Seher Elçeli Alaçam'dan bahsediyoruz.
15:11Haber merkezimizden Yusuf Ozan Demir 2022'de İstanbul'daki villasının havuzunda şüpheli bir şekilde ölen ve etnik kökeniyle dini bilinmeyen
15:22Seher Elçeli Alaçam'ı mercek altına aldı.
15:25İşte Alaçam hakkındaki çarpıcı bilgiler.
15:29İngiltere ve Türkiye pasaportlu sırlar deryasında kulaç atan Esra Ringiz bir kadın
15:45Seher Elçeli Alaçam
15:48Son günlerde dilimize pelesenk olan bu isim kimdi, kimlerle bağlantıları vardı?
15:54Seher Elçeli Alaçam, derin devletin, tarikatların, istihbarat ağlarının ve siyasetin kanlı kavşağında serseri bir mayın gibi beliriyor.
16:05Ajan mı?
16:07Kurban mı?
16:09Yaftalar uçuşuyor ama buz gibi gerçekler var.
16:12Bu kadın sıradan bir isim değil.
16:14Karanlığın kalbindeki en önemli figür.
16:16Türkiye onu İngiliz casusu Hüseyin Gül'ün yönettiği Ekrem İmamoğlu'nun gölgesine uzanan casusu fırtınasında tanıdı.
16:25Hüseyin Gül'ün manevi annesi ve Ümit Deniz Alaçam'ın annesi olarak bilinen 1950 doğumlu Seher Gül,
16:32Casus Gül'ün dijital kayıtlarında yer alan notlarda VIX Jüpiter 1881 Seher Gül 1950 ibaresiyle geçiyor.
16:41Bu notlara göre gerçek adı Seher Gül.
16:44Daha sonraki yıllarda Elçeli ve Alaçam soyadlarını kullandı.
16:48Notlarda geçen VIX, Hüseyin Gül ve Alaçam'ın kullandığı uçtan uca şifrelemeye sahip bir kriptolu haberleşme programı.
16:56Seher Elçeli, Alaçam'ın hayatıyla ilgili eldeki bilgiler çok az.
17:011950 İstanbul Beyoğlu doğumlu.
17:0524 Temmuz 2022 tarihinde Seher Gül, Elçeli, Alaçam İstanbul Yeniköy'deki villasında Hüseyin Gül'le birlikteyken havuzda şüpheli bir şekilde öldü.
17:15İddialara göre otopisi raporlarında vücudunda morluklar, kırıklar ve dar izleri tespit edildi.
17:21Yüzmeyi sevmeyen birinin havuzda ölmesi ve ölümünden 4 gün önce estetik ameliyat olması gibi detaylar soru işaretlerine neden oluyor.
17:31Hüseyin Gül'ün, Alaçam'ın ölüm günü evdeki hizmetlilere işe gelmeyin mesajı attığı belirtiliyor.
17:37Alaçam'ın ölümün ardından günün Alaçam'a ait şirketleri ve milyarlarca liralık varlıkları üzerine geçirdiği iddiaları var.
17:45Ölüm şekli çevresindeki ilişkiler ağıyla birlikte gizemli olarak değerlendirildi.
17:51Cenazesi Bebek Camii'nde kılınan namazın ardından Kilos Mezarlığı'na gömüldü.
17:5825 Temmuz 2022'de gazetelerde verilen ölüm ilanı dikkatleri çekti.
18:04Sevgili annemiz, mamimiz, kutup yıldızımız Seher Alaçam, hakkın rahmetine kavuşmuştur.
18:10Acımız sonsuzdur. Kudretli, onurlu, akıllı, çok sevecen bir insanın çocukları olmaktan gurur duyuyoruz.
18:18Mekanın cennet olsun, nurlar içinde yat meleğimiz.
18:22Oğulları, Hüseyin ve Ümit, sevgi ve ışıkla kaldı.
18:27Tanıyan birkaç kişinin Facebook'taki taziye mesajları dışında ölümü bu ilan dışında haber olmadı.
18:34Ölümünün ardından Hüseyin Gün bir süre Alaçam'ın evinde yaşamayı sürdürdü.
18:39Daha sonra 2024'te Şişi'de satın aldığı bir eve taşındı.
18:44Ölümünden 3 yıl sonra İngiliz vatandaşı oğullarından 1981 doğumlu Ümit 112'yi arayarak Hüseyin Gün'ü casuslukla suçladı.
18:53Ve o ihbarla kamuoyunun bugün çok konuştuğu casusluk soruşturması tetiklendi.
18:59Bugün herkes bu garip aileyi konuşuyor.
19:04Aslında Seher Alaçam görenlerin bir daha unutmayacağı bir profildi.
19:10Çiçekli şapkalar, tül eldivenler takıyor, Victoria döneminden çıkıp gelmiş gibi elbiseler giyiyordu.
19:1880'li ve 90'lı yıllarda SHP'li belediye döneminden Kartal'daki Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nin müdüresiydi.
19:25Data Bank'ın sahibi Muratcan Akriş'le bir evlilik yaptı.
19:30İkisinin adı 2004'te Haydar Aliyev'in ölümü için verdikleri bir gazete ilanında birlikte yer aldı.
19:38Seher Elçil Alaçam daha sonra TRT'nin eski yönetmenlerinden ve artık hayatta olmayan Erol Alaçam'la evlendi.
19:46Seher Elçil Alaçam, Türkiye'nin en büyük reklam şirketlerinden biri olan Sun Ajans Reklam Limited şirketinin sahibiydi.
19:54Ayrıca Avicenna Kapital ve Avicenna Holding adlı şirketlerin kurucuları arasında yer aldı.
20:012004 yılında yine Azerbaycan üzerine yapılan bir konferansla Hüseyin Gün'le tanıştı.
20:08Azerbaycan'la yakınlığının sebebi ise meçhul.
20:11Seher Alaçam'la ilgili açık kaynaklarda doğru dürüst hiçbir bilgi yok gibi bir şey.
20:17Sanki gizli bir el Seher Alaçam'la ilgili her şeyi silmiş.
20:22Seher Alaçam kimlere dokundu, kimlerle temastaydı?
20:27Birçok sorunun cevabı hala yok.
20:30Evet soru işaretleri hala havada uçuyor.
20:39Bir yandan da sır perdesi tam manası ile bu noktada aralanmış değil.
20:43Şimdi Ekrem İmamoğlu bağlantılı onlu öne sürülen ve İngilizce aslı olduğunu itiraf eden Hüseyin Gün'ün 4.7 milyon vatandaşın bilgilerini çalıp
20:53efendim sandığı manipüle ettiğinin ortaya çıkması 2016 Mernis veri sızıntısını ayrı akıllara getirdi.
21:02Yaklaşık 50 milyon vatandaşımızın kimlik bilgileri, adresleri, aile detayları hepsi bir anda internetin derinliklerine sızdırıldı.
21:12Peki bu devasa ihlalin arkasında kim vardı?
21:16Yerli ve yabancı kaynaklardan derlediğimiz bu dosya haberde Türkiye'nin en büyük veri ihlaline değindik.
21:32Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mahrem bilgileri kimler tarafından nasıl ve ne zaman çalındı?
21:40Çalınan 50 milyonun kişisel mahrem bilgileriyle ne yapıldı?
21:45Hüseyin Gün
21:46İngiliz casusu olduğunu itiraf etti.
21:502019 yerel seçimler öncesinde ve sonrasında İstanbulluların kişisel verilerini çaldıklarını söyledi.
21:56Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanması için bu mahrem bilgilerle seçmen iradesini mağlupüle ettiklerini kabul etti.
22:04Ortaya çıkan bu kan dondurucu gerçek bir kez daha kişisel verilerin güvenliğini akıllara getirdi.
22:10Hüseyin Gün ve amiri olduğu CIA casusu Ayron Bar'ın yaptıkları kadar olmasa da aslında yıllar önce yaklaşık 50 milyon Türk'ün mahrem bilgileri çalındı.
22:20Romanya'daki sunucular üzerinden sızdırıldı.
22:23Her şey 2016 Nisan ayında ortaya çıktı.
22:26O dönem 78 milyon nüfusa sahip Türkiye bir siber depremle sarsıldı.
22:33Kısa adı Mernis olan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nden elde edilen veriler Romanya'da barındırılan bir sunucuda herkese açık hale getirildi.
22:4349 milyondan fazla Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, isimler, doğum tarihleri, anne baba isimleri ve adresler.
22:51Bu bilgiler kimlik hırsızından dolandırıcılığa kadar sayısız suçun kapısını araladı.
22:58Yabancı basın bunu o dönem Türkiye tarihinin en büyük veri ihlali olarak nitelendirdi.
23:04BBC olayı yaklaşık 50 milyon vatandaşın kişisel bilgilerinin sızdırıldığını duyururken savcıların soruşturma başlattığını vurguladı.
23:13El Cezire ise hassas kimlik verilerinin ifşa edildiğini belirterek hükümetin hızlı müdahalesini haberleştirdi.
23:20The Hacker News hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bile bilgilerinin tehlikede olduğunu vurgulayarak olayın ciddiyetini gözler önüne serdi.
23:30Ve asıl soru bu sızıntı nasıl oldu?
23:34Veriler doğrudan merlise hacker saldırısıyla mı çalındı?
23:38Bazı kaynaklara göre bilgiler 2009 ve 2011 seçimlerin öncesi yüksek seçim kurulu tarafından siyasi partilere yasal olarak verilen seçmen listelerinden türetildi.
23:49Bu listeler kötüye kullanılarak internete yüklendi.
23:52Wired dergisi 1.4 GB'lık bir dosyanın BitTornet üzerinden paylaşıldığını yazdı ve hackerların veri tabanındaki zayıf şifreleme yüzünden verileri aldığını iddia etti.
24:04Ve işin en çarpıcı kısmı FETÖ bağlantısı.
24:08Türkiye'deki bazı medya kuruluşları o dönem vatandaşların verilerini Fethullahçı terör örgütünün sızdırdığını yazdı.
24:14Milad Gazetesi kimlik bilgilerini de FETÖ sızdırmış başlığıyla verilerin YSK'dan alınarak paralel yapı tarafından servis edildiğini duyurdu.
24:24Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bunu FETÖ'nün devlet sistemlerini güvensiz göstermek için yaptığı bir tuzak olarak nitelendirdi.
24:33Deli Sabah FETÖ'nün gizli ağlarını inceleyen haberlerinde örgütün siber casusluk faaliyetlerini hatırlattı.
24:40Yeni Şafak örgütün 2007-2014 arası siber operasyonlarını hatırlattı.
24:45Yabancı kaynaklar FETÖ'yü ağızlarına dahi almasalarda Freedom House'un 2016 raporu Türkiye'deki siber saldırılar ve veri ihlallerinin 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle bağlantılı olabileceğini ima etti.
24:59Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin FETÖ soruşturması tutanaklarında örgütün veri paylaşımındaki rolü sorgulandı.
25:05FETÖ'nün milyonlarca vatandaşın mahrem bilgilerini yabancı istihbarat örgütlerine gönderdiği ve şantaj amaçlı arşivlediği öne sürüldü.
25:15Çalınan verilerle neler yapılabilir?
25:19TC kimlik numaraları, isimler, adresler, aile bilgileri doğum tarihlerinin çalınması yüksek risk oluşturuyor.
25:27Doğum tarihlerinin çalınması yüksek risk taşıyor.
25:30Çünkü değiştirilemez ve uzun vadeli zarar verilebilir.
25:33Kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık
25:37Verilerle sahte kimlikler oluşturulabilir, banka hesapları açılabilir, kredi çekilebilir veya e-devlet gibi hizmetlere erişilebilir.
25:46Türkiye'de benzer sızıntılar sonrası dolandırıcılık vakaları arttı.
25:50Şantaj ve taciz
25:52Kişiler tehdit edilebilir.
25:55Siver saldırılar
25:55Verilerle kişiselleştirilmiş dolandırıcılık e-postaları veya SMS'ler gönderilebilir.
26:01Daha fazla veri çalınabilir.
26:03Dark web satışı
26:05Veriler dark web'te satılarak organize suçlara örneğin insan ticaretine, sahte pasaport gibi usulsüzlüklere malzeme yapılabilir.
26:13Toplumsal zararlar
26:15Geniş çapta sızıntılar güven kaybına yol açar.
26:19Vatandaşlar dijital hizmetlerden uzaklaşır, hükümetler için itibar kaybına neden olabilir ve yasal soruşturmalar getirir.
26:27Vatandaşların bu gibi olumsuzluklara karşı şifreleri güçlendirmeleri iki faktörlü doğrulama kullanmaları gerekiyor.
26:35Uğlan'ın Bodrum ilçesinde CHP'li belediyeye meclis üyesi Niyazi Atare, bir iş insanından rüşvet istediği iddiasıyla kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.
26:56CHP'de rüşvet skandalı bitmiyor. Bu defa sahnede Bodrum ilçesi var.
27:08Bodrum'da inşaat işiyle uğraşan bir müteahhit, meclis üyesi Atare'nin inşaatına ulaşımı sağlayan yolun açılması için kendisinden para talep ettiğini ileri sürerek savcılığa başvurdu.
27:19Suç duyurusunun ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen kom ekipleri teknik ve fiziki takibin ardından Atare'yi gözaltına aldı.
27:32Şüphelinin çıkar karşılığı kamu görevini kötüye kullandığı yönünde iddiaların da araştırıldığı belirtildi.
27:38Can Holding'e yönelik soruşturmada şüphelilerin İran'daki bağlantıları araştırılıyor.
27:48Şimdi Holding'in yetkilileri hakkında İran'da soruşturma olup olmadığına yönelik İran Adalet Bakanlığı'ndan bilgi istendi.
28:00Can Holding soruşturması İran'a usandı.
28:03Can Holding yetkilileriyle ilgili suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik başlatılan soruşturma sürüyor.
28:19Soruşturma kapsamında İran'da Holding'e ait tütün fabrikası olduğu tespit edildi.
28:25İran Adalet Bakanlığı'na yazı yazılıp Holding yetkilileri hakkında İran'da bir soruşturma olup olmadığı soruldu.
28:31Varsa bununla ilgili evrakların gönderilmesi talep edildi.
28:37Can Holding'e yönelik soruşturmada örgüt kurucusu ve yöneticisi olduğu öne sürülen Kemal Can'la hür ve kabul edilmiş Masoner Derneği Başkanı Remzi Sanver'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli tutuklandı.
28:52Soruşturma kapsamında 121 şirketin mal varlığına el konuldu.
29:01İstanbul'a öldürülen avukat Serdar Öktem cinayetinin azmettirici olduğu iddia edilen Daltonlar Suç Örgütü yöneticisi Ali Gülma Lizza'da Rusya'da yakalandı ve zannının iadesi için işlemler başlatıldı.
29:19Avukat Serdar Öktem cinayetinin azmettiricisi Rusya'da yakayı ele verdi.
29:28Öktem İstanbul'da 6 Ekim'de silahlı saldırıya uğradı.
29:32Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden avukat hayatını kaybetti.
29:36Suikastın ardından gözaltına alınan ikisi çocuk 9 şüpheli 10 Ekim'de tutuklandı.
29:40Dört şüpheli içinse adli kontrol kararı verildi.
29:45Cinayetin gerekçesinin Öktem'in Daltonlar adlı suç örgütüyle aralarında husumet bulunan Kesperler Suç Örgütü'nün avukatlığını yapması olduğu ileri sürüldü.
29:54Suikast emrini Daltonlar Suç Örgütü yöneticisi Ali Can Çakırkodatlı Ali Gülma Lizza'da'nın verdiği tespit edildi.
30:01Azerbaycan vatandaşı Ali Gülma Lizza'de, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgi üzerine 23 Ekim'de Rus polisinin düzenlediği operasyonda Moskova'da yakalandı.
30:11Türkiye ile Rusya arasında Gülma Lizza'danın iadesi için işlemler başladı.
30:19Kosova 28 Şubat'ını yaşamaya başladı.
30:23Kosova yönetimi okullarda başörtüsünü yasaklamaya yönelik kararı resmen onayladı.
30:3228 Şubat ruhu Kosova'da yeniden hortladı.
30:35Kosova yönetimi okullarda başörtüsünü yasaklamaya yönelik kararı resmen onayladı.
30:40Kosova Yüksek Mahkemesi aldığı kararla okullarda başörtüsü takılmasını yasaklayan karara yönelik itirazı reddetti.
30:47Eğitim Bakanlığı'nın okullarda öğrencilerin kıyafetlerine ilişkin kuralları belirleme hakkına sahip olduğunu teyit eden mahkeme böylece yasağı onaylamış oldu.
30:56Son dönemde birçok kız öğrenci başörtüsü taktıkları için okuldan atılmış ve kayıtları düşülmüştü.
31:052010 ve 2014 yıllarındaki kararla yasaklanan başörtüsüne dair tartışmalar sürüyordu.
31:11Karabük'te otosanayi sitesinde yazılan trafik cezasına öfkelenen bir kamyonet sürücüsü elektrik direğine çıkarak intihara kalkıştı.
31:25Sürücü çevredekilerin ikna çabasıyla indirildi.
31:28Girişi 7 trafik cezasına sinirlendi elektrik direğine çıkarak intihara kalkıştı.
31:38Karabük'te sanayi sitesinde trafik denetim yapan ekipler bir kamyonet sürücüsünü durdurdu.
31:43Yapılan kontroller sonucu kamyon şoförüne 4600 TL idari para cezası uygulandı.
31:50Cezayı tepki gösteren sürücü yakındaki elektrik direğine tırmanarak aşağıya atlayacağını söyledi.
31:56İhbar üzerine bölgeye sağlık polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
32:00Fren testi için sanayiye geldiğini ve sonrasında araç muayene istasyonuna gideceğini söyleyen adam çevredekilerin kısa süren ikna çabalarının ardından direkten indirildi.
32:10Öte yandan bazı sanayi esnafı sanayi sitesi içerisinde trafik denetimi yapılmasının doğru olmadığını savunarak ekiplere tepki gösterdi.
32:26Sudan'a gideceğiz şimdi. Sudan'da baya bir sıkıntılı durum var.
32:30Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da bahsetti bugün.
32:33Sudan'da paramiliter hızlı destek güçleri resmen soykırım yapıyor.
32:38Çünkü El-Faşir kentinde binlerce sivil katledildi.
32:43Soykırımın arkasındaki el ise Birleşik Arap Emirlikleri.
32:47Muhammed Ham'dan Dagalu'ya bağlı güçlerin El-Faşir'de sivilleri vahşice katlettiği görüntüler dünyada infaleye ulaştı.
33:02Sudan'da insanlık dramı ağırlaşıyor.
33:05Birleşik Arap Emirlikleri destekli destek kuvvetleri tüm dünyanın gözleri önünde sivil katliamına girişti.
33:11El-Faşir kentini ele geçiren Muhammed Ham'dan Dagalu'ya bağlı güçler binlerce sivili infaz etti.
33:19Kan donduran görüntüler sosyal medyada infale neden oldu.
33:24Sudan Doktorlar Sendikası ülkenin batısındaki Kuzey Darfur Eyaleti'nin merkezi Faşir kentinde
33:30177 bin kişinin halen mahsur olduğunu, kentteki ölü sayısının binleri bulduğunu duyurdu.
33:35Aynı açıklamalarda yaşanan vahşet gözler önüne serildi.
33:41Açıklamada Hızlı Destek Kuvvetleri'nin Faşir'e girmesinin ilk saatlerinde 2000 sivil öldürüldü.
33:47Masum insanlar diri diri yakıldığı ifadeleri yer aldı.
33:52Mısır'daki el-eser kurumu işenen cinayet acil olarak durdurulması için müdahale edilmesi çağrısı yaptı.
33:59Sudan'da orduyla çatışan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin lideri Muhammed Hamdan Dagalu'dan da itiraf geldi.
34:08Dagalu, Faşir'de ihlaller olduğunu gördüm.
34:10Bunları araştırmak üzere soruşturma komitesinin kurulduğunu ilan ediyorum.
34:15Soruşturma komiteleri şu an Faşir'e ulaştı dedi.
34:20Faşir'deki katliamların başrolünde ise Fatih Abdullah İdris var.
34:24Ebu Lul'u olarak bilinen Sudanlı paramiliter komutanın sivilleri vahşice öldürdüğü görüntüler vahşetin boyutunu gözler önüne seriyor.
34:35Hızlı Destek Kuvvetleri dünyadan yükselen sert tepkilerin ardından El Faşir'in ele geçirilmesi sırasında ciddi ihlaller ve suistimallerle suçlanan birkaç kişinin tutuklandığını duyurdu.
34:49Bunlar arasında Ebu Lul'u olarak bilinen kişi de vardı.
34:52Görüntülerde Faşir kasabı olarak anılan Ebu Lul'u'nun tutuklanması yer alıyor.
35:03Evet, Sudan'da gerçekten sıkıntılı bir durum var ve hala bu devam ediyor.
35:08Gözümüz kulağımız Sudan'da yakinen de takip ediyoruz.
35:11Türkiye'de zaten Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olanca hassasiyetiyle bu konuya eğilmiş durumda.
35:17Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin yapımı çok şükür tamamlandı.
35:24Tüm kısımları tamamlanan 2 milyon metrekarelik Millet Bahçesi'nin açılışı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.
35:32Kentin yeşil koridoru olma görevini üstlenecek.
35:39Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alana sahip olan Millet Bahçesi'nin açılışı yapılacak.
35:44Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi hizmete giriyor.
35:47Muhaliflerin konut yapılacak dediği ve algı çalışmaları yaptığı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak hizmete başlayacak.
35:57Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan bahçeyle yeşil alanlar havalimanının görüntüsünü değiştirirken,
36:05alan ağaç ve peyzaj düzenlemeleriyle yeşile büründü.
36:08Pistlerin üzerinde ise onlarca tenis, basketbol, oyun sahaları bulunurken,
36:13alanda aralarında 350 yıllık zeytinle 50 ile 60 yıllık ıhlamur ve çınarlarında bulunduğu 145 bin 300 ağaç yer alıyor.
36:21İğneli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla 4 mevsim yeşil kalacak Millet Bahçesi'nde,
36:2670 bin metrekareye yakın kapalı bölümler ve sosyal donatılarda,
36:30güney-kuzey yönünde yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda
36:33Ab-ı Hayat Suyu denilen bir yapay dere bulunuyor.
36:36Bahçede dere kenarlarında seyir terasları,
36:39piknik yapılabilecek alanlarla dinlenme yerlerinin de oluşturulduğu ifade ediliyor.
36:48Evet, hayırlı olsun deyip ana haberi böylelikle noktalamış olalım.
36:52Zamanızı hak edecek güzel haberlerle karşınızda olmak dileğiyle.
36:56İyi akşamlar diliyorum.
37:06Öldürmeyi, gelince sütü öldürmeyi çok iyi bir yol.
Önerilen
59:13
|
Sıradaki
52:10
1:01:02
53:20
59:04
1:01:00
1:00:17
51:22
58:19
52:49
57:57
12:25
57:40
56:21
56:54
58:57
57:46
1:03:14
2:12:52
53:42
59:29
1:55
İlk yorumu siz yapın