Oynatıcıya atlaAna içeriğe atla
  • 5 ay önce
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zengezur Koridoru’nun Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ekonomik iş birliğini güçlendireceğini söyledi. Ermenistanlı Bakan Davit Hudatyan ise ülkelerinde yalnızca hükümetin onayladığı projelerin uygulanabileceğini belirtti. Hudatyan, Barış Kavşağı ve TRIPP projelerine öncelik verdiklerini, Azerbaycan ile ulaşıma yönelik hazırlık yaptıklarını ve Gümrü–Kars Demiryolu’nun açılmasına hazır olduklarını açıkladı.

Kategori

🗞
Haberler
Döküm
00:00Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Kars Dilucu Demiryolu Temel Atma Töreninde Zengizür Koridoru, Türkiye-Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirecek dedi.
00:13Uraloğlu'nun o sözlerine Ermenistan Toprak Yönetimi ve Altyapı Bakanı David Hudatyan yanıt verdi.
00:18Hudatyan, Ermenistan basınına yaptığı açıklamada, Ermenistan Cumhuriyeti topraklarında yalnızca hükümetimizin önerdiği ve onarladığı projeler faaliyete geçebilir dedi.
00:31Bu kapsamda Kuzey-Güney, Barış Kavşağı ve Tırı projeleri önceliğimizdir ifadesini kullandı.
00:39Hudatyan, Türkiye ve Azerbaycan'la ekonomik işbirliğine açık olduklarını vurguladı.
00:43Ancak Ulaştırma Birleşeninin Barış Kavşağı projesi üzerinden yürütüleceğini belirtti.
00:48Hudatyan, Uluslararası Barış ve Refah için Trump Lutası projesinin de bu kapsamda hayata geçirildiğini söyledi.
00:57Hudatyan, 8 Ağustos'ta Washington'da Azerbaycan, Ermenistan ve Amerika liderlerinin imzaladığı bildirgeye dikkat çekti.
01:04Bu anlaşma kapsamında, Azerbaycan'la ulaşım bağlantılarının açılması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz diyerek bölgesel diyalog mesajı verdi.
01:11Ayrıca Gümrük-Kars demiryolu bağlantısının yeniden açılmasına hazırız.
01:18Bu adım, bölgesel ulaşımı ve Türkiye ile ekonomik bağlantıları daha da güçlendirecektir ifadelerini kullandı.
İlk yorumu siz yapın
Yorumunuzu ekleyin

Önerilen