- 9 ay önce
Arzu Yıldırım Şenlik’in sunumuyla “Akşama Doğru”, Türkiye ve dünyada yaşananları ayrıntılarıyla ekranlara Ülke TV ekranlarına taşıyor. Gündeme bomba gibi düşen haberler, siyasi tartışmalar, ülkenin iç ve dış meseleleri ve günün son dakika gelişmeleri ile “Akşama Doğru” izleyenlerin karşısına çıkıyor.
Siyasetin öne çıkan isimlerinin verdiği demeçler, sosyal medyada tartışma konusu olan toplumsal olaylar, terör meseleleri, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan toplumsal ve diplomatik gelişmeler, bölgeden gelen anlık haberler, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasına dair önemli gelişmeler “Akşama Doğru” programı ile tüm detaylarıyla analiz ediliyor. “Akşama Doğru” da gündeme dair yaşananlar, alanında uzman konukların katılımı ve canlı bağlantılarla anbean ekranlara getiriliyor ve enine boyuna analiz ediliyor.
Siyasetin öne çıkan isimlerinin verdiği demeçler, sosyal medyada tartışma konusu olan toplumsal olaylar, terör meseleleri, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan toplumsal ve diplomatik gelişmeler, bölgeden gelen anlık haberler, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasına dair önemli gelişmeler “Akşama Doğru” programı ile tüm detaylarıyla analiz ediliyor. “Akşama Doğru” da gündeme dair yaşananlar, alanında uzman konukların katılımı ve canlı bağlantılarla anbean ekranlara getiriliyor ve enine boyuna analiz ediliyor.
Kategori
🗞
HaberlerDöküm
00:00Efendim ülketi ve ekranlarına akşama doğruya hoş geldiniz.
00:06Bültenimize hemen canlı bir bağlantıyla başlayalım.
00:09AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek.
00:15Toplantının gündemini Evren doğrudan alacağız bir kez daha.
00:19Evren hoş geldin yayınımıza hemen detayları almak için söz sana bırakıyorum.
00:22Ebrar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun gündemi devam ediyor.
00:30Özellikle bu terörsüz Türkiye süreci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan komisyonun ardından yoğun gündem devam ediyor.
00:37İşte bu gündemle alakalı olarak bugün önemli bir toplantı daha gerçekleştirilecek.
00:43AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantısı saatler 16'yı gösterdiğinde
00:48AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayacak.
00:54Peki bu önemli toplantıda hangi konular konuşulacak?
00:57Hemen onu da o konulardan da bahsetmiş olalım.
01:00Öncelikle şüphesiz gündem terörsüz Türkiye süreci hatırlanacağı üzere 11 Temmuz'da PKK terör örgütü temsilen silah bırakmaya başlamıştı.
01:11Bunun akabinde hemen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir komisyon kurulmuştu.
01:15Ve o komisyon dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.
01:18O tarihi komisyon 48 üyesiyle ve Numan Kurtulmuş başkanlığında dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.
01:25İşte bu toplantıdaki yansımalar da bugün yine AK Parti'de Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeleri tarafından yine değerlendirilecek.
01:34Hem dünkü konuşmalar demiştik dünkü toplantı hem de Cuma günü komisyon ikinci toplantısını gerçekleştirecek Ebrar.
01:41O komisyon toplantısında konuşulacak konularda yine bugünkü toplantıda değerlendirilecek masaya yatırılmış olacak.
01:51Terörsüz Türkiye süreci de böylelikle yine gündemde değerlendirilmiş olacak konuların başında geliyor.
01:57Bir diğer önemli konu ise yine Gazze konusu.
02:00İsrail'in Gazze'ye uyguladığı o mezalim o insanlık dışı dram yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki o toplantıda önemli bir yer tutacak.
02:11Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği İsrail'i uyardı ve bu mezalimin bitmesi gerektiği konusu yine bu toplantıda önemli bir yer tutacak.
02:21İsrail'in yalnızca Gazze'ye değil bölgede de çatışmalarına devam ediyor olması hem bölgesel hem de küresel çapta bir krize neden olabiliyor.
02:33Bu konuda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hem o bölgedeki riskleri hem de Türkiye'ye yansıyacak olan riskleri yine bu toplantıda değerlendirilmiş olacak.
02:44Öte yandan yine sağlık politikaları da bu toplantının önemli bir diğer konusu iki hafta önce gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu'nda yine gündemdeydi bu sağlık politikaları.
02:55Bugün yine tekrar gündeme gelmiş olacak.
02:58Sağlık alanındaki yol haritası da bugün değerlendirilecek ve belirlenmeye başlayacak.
03:04Artık o haritada yavaş yavaş kendisini göstermeye başlayacak.
03:07Gazze dedik terörsüz Türkiye süreci ve sağlık politikaları çok etkileşimli bir toplantı olacağını söyleyelim.
03:14Ebrar sunumlar yapılacak arda arda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki o toplantıda hem terörsüz Türkiye süreci hem de Cuma günü ikinci toplantısını gerçekleştirilecek.
03:27O komisyonun da yine konuları burada değerlendirilmiş olacak.
03:31Biz de kameraman arkadaşım Ali Ramazan Alas'la birlikte bu önemli toplantıyı yakınında birebir burada AK Parti Genel Merkezi'nde takip ediyor olacağız.
03:40Toplantının akabinde yine AK Parti sözcüsü Ömer Çelik kameralar karşısına geçecek ve toplantıdaki o yansımaları o değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaşacak.
03:51Biz de o bilgileri o kıymetli bilgileri buradan aktarmaya devam ediyor olacağız Ebrar.
04:01Sayın seyirciler, terörsüz Türkiye süreci komisyonunda eksik kalan sandalye sayısı için ara formül önerildi.
04:15İYİ Parti'nin üye vermediği boş kalan 3 sandalye için yeniden üye belirlenecek.
04:21AK Parti, CHP ve DEM Parti'ye birer sandalye daha verilmiş olacak.
04:25Süreç Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyonun ismi Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi oldu.
04:3451 kişi olarak açıklanan komisyonda İYİ Parti'ye 3 sandalye ayrıldı.
04:39Ancak İYİ Parti'nin üye vermeme kararıyla sayı 48'de kaldı.
04:43CHP hesaplamaların 51 üzerinden yapılması için ısrarcı oldu.
04:49Uzlaşı sağlanamayınca Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş Koordinatör Grup Başkan Vekilleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız'ı ayrı bir salona davet etti.
05:00Burada yapılan toplantıda da uzlaşma olmayınca DEM Parti ile Gülistan Kılıç Koç Yiğit boş sandalyeler üzerinden hesaplama yapılmasının doğru olmayacağını kaydetti.
05:11Boş kalan 3 sandalye için yeniden üye tanzimi yapılmasını önerdi.
05:17Bu formülün CHP tarafından kabul görmesi halinde AK Parti, CHP ve DEM Parti'ye birer sandalye daha düşecek.
05:24Bu durumda AK Parti'nin üye sayısı 21'den 22'ye, CHP'nin üye sayısı 10'dan 11'e, DEM'in üye sayısı ise 4'den 5'e yükselmiş olacak.
05:36Cuma günü MIT Başkanı İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i dinleyecek olan komisyonun 3. toplantısını da salı günü gerçekleştirmesi planlanıyor.
05:54Efendim şimdi bu Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili tüm ayrıntıları konuşacağız.
06:01Star gazetesi Ankara temsilcisi Fadime Özkan ile.
06:04Sayın Özkan hoş geldiniz efendim yayınımıza.
06:07Hoş bulduk Ebrar Hanım. İyi yayınlar.
06:10Çok teşekkür ediyorum.
06:10Şimdi biliyorsunuz ki dün artık süreç komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi ve burada da baktığımızda önemli adımlar, önemli kararlar alındı.
06:18Yani genel itibariyle bakıldığında da bu sürece çok kolay gelinmediğini görüyoruz.
06:23Siz süreci nasıl toparlarsınız, nasıl değerlendirirsiniz efendim?
06:28Ebrar Hanım çok haklısınız. Bu noktaya çok kolay gelinmedi.
06:33Önce güvenlik bürokrasisinin PKK'nın silah bırakması sürecini yönettiği bir uzun dönem yaşadık.
06:41Gerçi hani bu tür ayrılıkçı terör örgütlerinin silah bırakma süreçlerinde bu kadar hızlı bu noktalara gelinmediğini de biliyoruz.
06:51Yani o açıdan hani sürecin çok hızlı apar topar yürüdüğünü söylemiyorum.
06:56Hani böyle de olmadığını da tespit etmek gerekir.
07:02Süreç kendi rayında olması gerektiği gibi Türkiye'nin öncelikleri ve hassasiyetlerini gözeterek, onları önceleyerek yürüdüğünü öncelikle söyleyelim.
07:13Şu anda evet siyasetin artık alanında ama öncesinde güvenlik bürokrasisi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başkanlığında biliyorsunuz,
07:24PKK'nın silah bırakma sürecini yönettiği, bunu da işte 1 Ekim'de Sayın Devlet Bahçeli'nin dem heyetine elini uzatması,
07:3222 Ekim'de terörist başına bir çağrı yaparak örgütü feshet demesiyle başlayan bir süreçten bahsediyoruz.
07:42Hani Ekim'i tarihe alsak da belki hani hakkı da teslim etmek bakımından bu sürecin aslında Sayın Cumhurbaşkanı'nın Malazgirt'te,
07:53geçen Ağustos ayında, 26 Ağustos'ta Ahlat'tan verdiği o ilk mesajı bilmek ve orayı aslında bir kerteliz olarak almak lazım.
08:03Bu açıdan bir yıl oldu neredeyse.
08:06Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin çevresindeki bütün bu ateş çemberinin taşıdığı riskleri de sayarak,
08:15Türkiye'nin bin yıldır bu topraklardaki varlığını ve kardeşliğini de anarak iç cepheyi güçlendirmeliyiz demişti hatırlarsanız.
08:24Sonrasında başlayan bir süreçten bahsediyoruz.
08:27Bu açıdan aslında bir yıla yakın bir tarih geçti.
08:31Ve işte terör örgütünün de 15 Temmuz'da o bildiğimiz silah yapma görüntüsüyle birlikte iş bir rayında yürüdüğünü gördük.
08:42Şimdi artık iş siyasetin kucağında bir manada.
08:46Türkiye Büyük Millet Meclisi de Cumhuriyet tarihi boyunca aslında daha önce bir benzeri görülmemiş netlikte, nitelikte bir yüksek katılımla, temsil yeteneğiyle bir komisyon oluşturuldu mecliste.
09:02Dün ilk toplantısını yaptı ve ismini belirledi.
09:06Çalışma usulü esaslarını belirledi.
09:08Belli ilkeler çerçevesinde çalışacak.
09:12Bunlar tespit edildi.
09:14Yani ilk toplantı yapıldı.
09:16Önemli bir toplantıydı.
09:17Tarihi bir toplantıydı.
09:19Adını da sizin de hatırlattığınız gibi.
09:23Milli Birlik Dayanışma ve Demokrasi Komisyonu olarak isimlerini belirlediler.
09:29Tabii ki hani bu daha önce Türkiye'nin bazı deneyimleri oldu.
09:36Terör örgütünün silah bırakması ve dolayısıyla eve dönüş yani terör örgütü mensubu olan ama cebinde de Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı olan,
09:49bu ülkenin vatandaşı olan suçlu kişilerle terör örgütü üyesi olmak sadece üye olup da bir suça karışmamış olanların durumlarının netleştirilmesi ve onların topluma entegrasyonu konusunda bir çalışma yapılması gerekiyor.
10:06O yüzden bu komisyonun o altyapıyı hazırlaması gerçekten çok önemli ve değerli.
10:14Sayın Numan Kurtulmuş dün önemli bir konuşma yaptı, muazzam bir konuşma yaptı ve orada şunu söyledi.
10:21Çünkü bir süredir aslında Cumhuriyet Halk Partisi ve işte İYİ Parti'den hareketle bir manipülasyon aslında yürütülüyor.
10:30Sanki bir komisyon anayasa yapmak için toplanan bir komisyonmuş ve yine Cumhurbaşkanı'nın adaylığını yeniden mümkün kılmak için bir çalışma yapılacakmış gibi bir spekülasyon bir taraftan da yürütülüyor.
10:44Dün bu çok net olarak meclis başkanı tarafından yalanlandı.
10:48Biz anayasa yapmayacağız dedi.
10:50Yeniden kardeşliğin zeminini oluşturmamız gerekiyor.
10:53O açıda işte ceza infaz kanunu, Türk ceza kanunu, terörle mücadele kanunu gibi terör örgütü mensuplarının silah bıraktıktan teslim olduktan sonraki süreçlerinin yeniden elden geçirilmesi ve bunun için hukuki bir zeminin bu yeni döneme uygun olarak hazırlanması lazım.
11:15Elbette bu sadece bir hukuk yani bir yasa yapmakla bu süreç atlatılacak bir süreç değil.
11:24Elbette yasaya hukuki bir dayanağa ihtiyaç var ama nihayetinde toplumsal psikolojik bir çalışma gerekiyor toplumu içinde.
11:35Bunu vatandaşımıza en doğru şekilde anlatmak gerekiyor.
11:39Bunu da milletin vekillerinin yapması en doğru karar.
11:43Bu açıdan komisyonun varlığı ve işlevini çok doğru buluyorum.
11:49Doğrusu hani güçlü bir temsili var.
11:5211 siyasi partinin üye verdiği ve %95'in üzerinde bir temsilin olduğu bir komisyon hakikaten Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bir buzlaşı zemini.
12:04Ama tabii çok kolay olmayacak Ebrar Hanım.
12:08Yani konuştuğumuz konular ağır konular.
12:10Dolayısıyla bu komisyon da bu meseleyi toplumda bir öfkeye, bir tepkiye sebep olmayacak şekilde bu olgunlukla ve Türkiye'nin yarınlarının hukuk zeminini oluşturduğu bilinciyle de hazırlaması gerekiyor.
12:29Yani o dağını şaşmaması gerekiyor.
12:32Biraz Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle komisyon kurulmadan önceki sözlerinde de o çok vardı.
12:40Hala komisyonda da bunu direğe getirdiklerini biliyoruz.
12:45Özellikle işte Ekrem İmamoğlu ve başka bazı CHP'li belediye başkanlarının yolsuzluktan dolayı tutuklanmış olmaları, yargının alanında olan bir konuyu burada masaya getirip bunu da mutlaka bu masanın meselesi haline getirmeye çalıştıklarını görüyoruz.
13:06Oysa bu iki farklı şey aslında yani birinde hırsızlıkta yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanan kişiler var.
13:16Burada da terör örgütünün silah bırakmasının ardından bunun hukuki zemininin düzenlenmesi gerekliliği var.
13:26İki şeyi birbirine karıştırınca elbette bu biraz komisyonda polemiklerin, tartışmaların olma ihtimalini yüksek kılıyor.
13:36Biraz da tabii ki o dağını şaşırtmış oluyor aslında.
13:39Hani bu komisyonun işi bunu yapmak.
13:42Hırsızlığı, yolsuzluğu hapisten çıkarmak değil.
13:46Şimdi Sayın Özkan bir de baktığımızda terör örgütünün silah bırakması sadece Türkiye'de değil yani başka bölgelerde, Suriye'de de önemli kırılma noktaları getirecek.
13:55Baktığımızda SDG'nin işte orduyla entegre olması neler olacak, neyi gösterecek bunu da sormak istiyorum.
14:03Yani eğer SDG Şam yönetimiyle bir arada olursa yani orduya entegre olursa ne gösterir, ne olur sizce?
14:11Keşke olsa yani bu olması gereken şey.
14:1410 Mart'ta çünkü hatırlarsanız işte terör örgütü lideri, PKK terör örgütüne bütün kurumlarıyla PKK'nın silah bırakması ve örgütü feshetmesi talimatını verdikten sonra
14:28PKK kendi içinde bunu evet tartıştı, bunu yerine getirmemekle ilgili bazı arayışlar oldu vesaire.
14:39Ama nihayetinde örgütün, terör örgütünün kurucusunun talimatına uygun bir kongreden karar çıktı, fesih kararı çıktı.
14:47Ve işte silahları yakma gösterisi töreni diyebileceğimiz o görüntüleri de gördük.
14:55Şimdi bu Irak'taki PKK'nın tamamen silahlarını bırakması koşuluyla aslında komisyon bir çalışma yapıyor.
15:05Yani PKK silahları tamamen bırakacak.
15:07Bu hiçbir koşula, pazarlığa açık bir konu değil.
15:11PKK silahlarını bırakacak, bitti.
15:13Bu bıraktıktan sonra ancak bunun düzenlemeleri yapılacak.
15:17Ama SDG o gün içinde hayır biz PKK değiliz, biz SDG'yiz diyerek kendini farklı bir konuma, bize demedi diyerek biraz kendini farklı bir konuma çekmeye çalıştı.
15:30Ama nihayetinde o masaya oturdu ve Ahmet El Şara ile Suriye'nin Cumhurbaşkanı ile SDG'nin yönetimindeki kişi,
15:39mazlum abdi denilen kişi bir anlaşma imzaladı.
15:43Tarih 10 Mart'tı.
15:45Ve bu 10 Mart'ta işte 8 maddelik bir anlaşma imzalandı.
15:49Bu anlaşmada da SDG silah bırakmayı, daha doğrusu Şam yönetimine, yani Suriye'ye entegrasyonu aslında kabul etmişti.
16:01O günden bugüne sahada ne var diye bakıldığında hep olumsuz sonuçlar çıktı.
16:07Yani SDG, Şam yönetimine entegrasyonla ilgili bir adım atmadı.
16:12Orası ilerlemedi.
16:14Buna koşut olarak da aslında biz şunu çok net biliyoruz.
16:17Biliyoruz, İstanbul, Gazze'de yürüttüğü bu içgal, abluka, soykırım politikası sürerken bir taraftan da komşu ülkelere saldırılar düzenledi ve Suriye'yi defalarca vurdu.
16:32Şam'ı vurdu, başkenti vurdu.
16:34Ama özellikle Türkiye'de bu komisyonun kurulması, PKK'nın 15 Temmuz'da silahları yakmasıyla yeni bir sürece girildiğini de gördüğü için doğrudan SDG'yi kendi yanına çekebilmek için bazı fitne çalışmaları yaptı.
16:52SDG'de zaten buna müsait bir yapı.
16:55Dolayısıyla burada Dürziler'in Süveyda'da Arap aşiretleriyle çatışma halinde olmasına yeni bir durum daha eklenmiş oldu Ebrar Hanım.
17:07Ne yazık ki birkaç gün önce Şam yönetimine doğrudan saldırdı SDG, MÜMİÇ'te.
17:13Hatta Şam Cumhurbaşkanı demişti ya Sayın Özkan neden saldırdıklarını bile anlamadık diye.
17:19Evet çünkü bir anlaşma var, entegrasyon anlaşması var.
17:22Ama buna rağmen işte MÜMİÇ'te doğrudan Suriye ordusuna saldırdı.
17:27Bu kritik.
17:28Yani bunun böyle devam etmesi demek, SDG'nin silah bırakma kararından vazgeçmesi demek.
17:36Ama Türkiye için bu kabul edilebilir bir şey değil.
17:39Zaten bunun peşi sıra biliyorsunuz.
17:42Türkiye sert açıklamalar yaptı.
17:45Sayın Hakan Finan sert açıklamalar yaptı.
17:47İşte Birliği Savunma Bakanı Yaşar Güler, İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Finan üçlü bir fotoğraf verdi.
17:55Mesela bu fotoğrafın verilmesi bile tek başına SDG ve İsrail'e bir mesaj.
18:02Çünkü burada Türkiye'nin kafası çok net.
18:05SDG Suriye'ye entegre olacak.
18:07Yoksa bölünmüş bir Suriye, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi de, bölgenin terörsüzleştirilmesi hedefini de boşa çıkartıyor.
18:20O yüzden buna müsaade etmeyeceğin Türkiye çok net bir şekilde söylüyor.
18:23Eğer SDG bu entegrasyonu gerçekleştirmezse, ki yıl sonuna kadar delinerek bir mühlet verilmişti.
18:32İşte Ağustos'un başındayız.
18:34Dolayısıyla dört aylık gibi bir süre kaldı aslında yılın bitmesine.
18:40Hani bu süre içerisinde bunun gerçekleşmesi lazım.
18:43Çünkü sadece PKK'nın PKK ismiyle sıra bırakması yetmiyor.
18:49Çünkü işte Avrupa ayağı var, Suriye ayağı var, İran ayağı var.
18:53Çok patronlu, çok sahipli bir terör örgütünden bahsediyoruz.
18:58O yüzden hakikaten kolay bir iş değil.
19:00Ama şunu çok aslında net görüyoruz.
19:02Bu bizim açımızdan Türkiye'de devlet, devletin kurumları ve devlet adamlarımız bu konuyu bütün hassasiyetiyle takip ediyorlar.
19:14Süreci, hani kelimeleri seçiyorum ama kan akıtmadan, kan dökmeden aslında bu süreci tamamlamak istiyor Türkiye.
19:23Yani PKK'ya silah bıraktırmak da bu.
19:27SDG'ye silah bıraktırma, Suriye'nin bölünmesini önleme çabası da bu.
19:32Bir bölgenin bir refah ve istikrar bölgesi olabilmesi için büyük bir çaba harcanıyor.
19:40Dün Sayın Cumhurbaşkanı, yaş toplantısı öncesi Anıtkabir'de de Atatürk'e hitaben yazdığı o mektupta da, satırlarda da bunu söylemişti.
19:51Yani krizlerin, çatışmaların arttığı bir dünyada ve coğrafyada yeni kurulan dünyada Türkiye'yi bir kutup başı yapmak istiyoruz demişti.
20:02Çünkü eğer kutup başı olmazsanız, kendi meseleniz kendiniz çözmezseniz, başkalarının oyuncağı oluyorsunuz, at koşturduğu bir alan oluyorsunuz.
20:12Türkiye bunu kırmaya çalışıyor, büyük bir mücadele veriliyor.
20:16Ama çok kritik eşiklerin aşıldığını, iyi bir noktada olduğumuzu ama buna rağmen o ihtiyatlı iyimserlik denilen gerçekçi bir bakış açısıyla sahanın değerlendirildiğini de görmek lazım.
20:29Peki, çok teşekkür ediyorum Star Gazetesi, Ankara temsilcisi EF Acim Özkan'a değerli katkıları için. Sağ olun efendim.
20:35Teşekkür ederim, sağ olun.
20:47Efendim, Türkiye'nin milli insansız hava aracı Bayraktar Akıncı, Aselsan tarafından geliştirilen LGK-82 lazer güdüm kitiyle önemli bir test gerçekleştirildi.
21:00Gerçekleştirilen atış testinde hedef tam isabetle vuruldu.
21:11Türkiye'nin gökyüzündeki vurucu gücü Bayraktar Akıncı yeni bir başarıya daha imza attı.
21:19Aselsan tarafından geliştirilen LGK-82 lazer güdüm kitiyle yapılan atış testinde hedef tam isabetle vuruldu.
21:30Uzun havada kalış süresi, yüksek irtifa kapasitesi ve hassas vuruş kabiliyetiyle Akıncı, bir kez daha sahadaki etkinliğini gözler önüne serdi.
21:48Sosyal medya hesabından test görüntüsünü paylaşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, LGK-82 atış testi tam isabetledi.
21:56Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol'da, Akıncı'nın keskin kılıcı LGK-82 sahada kendini kanıtlamaya devam ediyor ifadelerini kullandı.
22:11Değerli izleyenler, İstanbul'da sıcak ve yağışsız günlerin ardından barajlardaki doluluk oranı hızla düşmeye başladı.
22:26İSKİ verilerine göre bugün ölçülen ortalama doluluk oranı %51,62 oldu.
22:32İstanbul'da aşırı sıcak ve yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki su seviyesi her geçen gün azalıyor.
22:42Barajlardaki su seviyesi 15 gün içinde %56,24'den %50,62'ye düştü.
22:51İSKİ tarafından yapılan ölçümlere göre Mart ayında doluluk oranı %80'ler düzeyindeydi.
22:57Doluluk bu günlerde %50'ye kadar düştü.
22:59İstanbul'a su sağlayan barajların başında gelen Alibeyköy Barajı da kuraklıktan en fazla etkilenen baraj oldu.
23:06Geçtiğimiz Mart ayında doluluk oranı %65'e kadar yükselen Alibeyköy Barajı %34,09'a kadar geriledi.
23:16Kente su sağlayan barajların altısında doluluk oranı %50'nin altına inmiş durumda.
23:22İstanbul'un en dolu barajı %67,06 ile Elmalı Barajı oldu.
23:26En düşük doluluk oranına sahip baraj ise %30,06 oranla ıstırancalar barajı oldu.
23:36Efendim İstanbul'da Başakşehir Belediyesi sınırları içinde kalan Damlakent evleri için talep toplama süreci devam ediyor.
23:44Gayrimenkoli sertifikası Borsa İstanbul'da işlem görüyor.
23:48TOKİ ve Emlak Konut ortak bir projeye imza attı.
23:55Küçük yatırımcı Borsa İstanbul'da hissi senede biriktirip ev sahibi olma imkanına sahip oluyor.
24:01Emlak Konut yapmış olduğu projemizin ismi Damlakent Projesi.
24:06Projemiz İstanbul'un Başakşehir bölgesinde.
24:11Merkezi lokasyonlara çok yakın.
24:15Hemen Basın Ekspres, Kuzey Marmara Otoyoluna yakınlığı,
24:19üç farklı metro istasyonuna, tramvaya yakınlığı.
24:23Aynı zamanda alışveriş merkezlerine, şehir hastanelerine, Çamsakura Hastanesi'ne yakınlığıyla
24:30şehrin aslında merkezinde yepyeni bir yaşam alanı kuruyoruz.
24:34Uygulamanın ilk projesi olan Damlakent için halka arz 4, 5, 6, 7, 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleşiyor.
24:411.258.000 m² inşaat alanına sahip olan projede ilk etapta 1540 konut gayrimenkul sertifikasına konu edilecek.
24:491 artı 1 daire için 631.516 adet, 2 artı 1 daire için 863.276 adet, 3 artı 1 daire için 1.384.916 adet,
25:034 artı 1 daire için 1.833.345 adet sertifika biriktiren yatırımcılar Başakşehir'de ev sahibi olabilecek.
25:13Banka ve aracı kurumlar aracılığıyla da Damlakent Projesi'nden gayrimenkul sertifikası alınabilecek.
25:18Klasik yöntemlerin dışına çıktık. Yani peşinat yok, faiz yok, taksit yok.
25:25Burada bir yatırım hesabı açması yeterli oluyor müşterilerimizin.
25:31Halka arz özel fiyatımız, yani %24'lük bir indirimle 7,59 TL bir sertifika bedelimiz var.
25:39Bu süreçte 2 milyar 820 milyon 593 bin 495 sertifika arz edilmiş olacak.
25:45Projenin halka arz iskontosu %24.10 olarak açıklandı.
25:49Sabit fiyatla talep toplama gerçekleşecek.
25:5111 Ağustos'ta projenin inşaatına başlanacak.
25:5414 Ağustos'ta ise sertifikalar borsada işleme açılacak.
25:57Değerli izleyenler, büntünümüzü noktalıyoruz ancak saatler 18'i gösterdiğinde bizler yeniden karşınızda olacağız.
26:10Görüşmek dileğiyle.
26:11Efendim akşama doğrunun son dilimine hoş geldiniz.
26:15Saatlerimiz 18'i gösteriyor.
26:17Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Arkeoloji Sempozyumunda konuştu.
26:22Arkeoloji kazılarda dünyada ilk sıradayız diyen Erdoğan, bugüne tam 13.291 tarihi eserin ana vatana iade edilmesini sağladık ifadelerini kullandı.
26:33Karada algıç bilim insanlarımız arkeolojide adeta destan yazıyor.
26:43Arkeolojide bu destanı yazmanın ötesinde insanlık tarihine eşsiz katkılar yapıyor.
26:52Şunu da burada sizlerle paylaşmak isterim.
26:54Türkiye gerek toprak yüzeyi gerek su altı keşiflerinde dünya arkeolojisinde ilk sırada yer alıyor.
27:072023'te Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı arkeoloji çalışması olan Geleceğe Miras Projesi'ni başlattık.
27:17Bu projeyle Türkiye'de arkeolojiye ayrılan kaynağı kat ve kat artırdık.
27:26Ülkemizin dört bir yanındaki kazı başkanlıklarımızın sayısını son 7 yılda 151'den 250'nin üzerine çıkardık.
27:39Sağladığımız yeni imkanlarla kazı süresini 12 aya çıkardık.
27:44Şimdi hocalarımız hava şartları uygun olduğu müddetçe kazı çalışmalarını çok yönlü bir şekilde gerçekleştiriyor.
27:56Kalan süreyi ise bu çalışmaların akademik süreçlerine tekstif ediyor.
28:02Değerli misafirler hem gönül coğrafyamızda hem de dünyanın diğer bölgelerinde kültür varlığımıza sahip çıkıp her birini ihya ederken ülkemizden kaçırılan tarihi eserlerin Türkiye'ye iadesi içinde yoğun bir mücadele içindeyiz.
28:23Yurt dışına çıkarılan bu eserleri uzun yıllar süren bilimsel çalışmaların yanı sıra hukuki ve diplomatik girişimlerimizle ait olduğu topraklara Anadolu'ya getiriyoruz.
28:382002'den bugüne tam 13.291 tarihi eserin ana vatana iade edilmesini sağladık.
28:50Bu eserlerin sonuncusu olan ve tam 65 yıl önce ülkemizden kaçırılan Marcus Airelius bronz heykeli şu anda sizlerin ziyaretine açıktır.
29:11Sayın seyirciler AK Parti sözcüsü Ömer Çelik terörsüz Türkiye süreci ile ilgili konuştu.
29:17PKK'nın şube ve uzantılarıyla silah bırakmasını istiyoruz dedi.
29:22Çelik'in gündeminde sahte diploma soruşturması da vardı.
29:25Devlet kurumları bir yıl önce tespit etti diyen Çelik, çeteleri devletten söküp atacağız ifadelerini kullandı.
29:33Başından itibaren silah bırakma ve fesihle ilgili olarak terörsüz Türkiye hedefine ulaşmakla ilgili bu çalışmalar yapılıyor.
29:42Bu konudan bağımsız olarak da gündeminde yer alan bir mesele ülkemize bir sivil anayasa kazandırmak,
29:51Türkiye'ye yüzlü hedeflerini ulaştıracak, teşkilat-ı esasiyenin maddelerini oluşturacak bir anayasal ortama kavuşturmak her zaman hedef.
30:03Silahlarını bırakacaklar, o yapıya teslim olacaklardı.
30:06Irak'ta farklı bir model, Suriye'de farklı bir model ortaya çıkacaktı.
30:11Onlar da Suriye ordusuna entegre olacaklardı.
30:14Suriye meselesini çok yakından takip ettiğimizi ve oradaki bu süreci sabot etmeye dönük adımları bahsettiğini sorduğunuz şekilde.
30:24İkincisi, Türkiye'ye karşı halen geçmişteki Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden pozisyonların korunması ya da güncellenmesine dair adımları hassasiyetle takip ettiğimizin bilinmesini isteriz.
30:40İlk baştan itibaren devlet kurumları tarafından bu hareketlilik bir yıl önce tespit edilmiştir.
30:45Bir yıl önce bu hareketlilik tespit edildikten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda hassas bir şekilde bu soruşturmalar yürütülmüştür.
30:57Geçen sene 2024 Ağustos ayı itibariyle ve bu senenin 21 Mayıs'a itibariyle de esasında bu bir dava sürecine dönüştürülmüştür.
31:07Bu süre içerisinde bütün deliller toplanmıştır.
31:10Bu deliller çerçevesinde işte HTS kayıtlarından diğerlerine kadar her şey takip edilmiştir, değerlendirilmiştir, dosyaya konulmuştur.
31:21Dolayısıyla burada aslında devlet kurumlarının çok önceden bir yıl öncesinden fark ettiği bir durum söz konusudur.
31:30Tabi bu süre içerisinde kamusal hayatta herhangi bir zararın ortaya çıkmaması için ilgili kurumlar uyarılmıştır yapılması gerekenlerle ilgili.
31:39Yani İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı zaten koordinasyonda vardır.
31:44Aynı şekilde YÖK ve diğer kurumlar da bu şekildedir.
31:47Bunun üzerine kararlılıkla gidiyoruz.
31:49Bunun sonuna kadar gideceğiz.
31:51Adalet Bakanlığı zaten koordinasyonda vardır.
31:54Aynı şekilde YÖK ve diğer kurumlar da bu şekildedir.
31:57Bunun üzerine kararlılıkla gidiyoruz.
31:59Bunun sonuna kadar gideceğiz.
32:01Arkadaşlarımıza dönük bir takım iftiralar söz konusu oluyor.
32:04Bunlara tabii ki prim vermeyeceğiz.
32:06Bunun sulandırılmasına müsaade etmeyeceğiz.
32:09YÖK ve diğer kurumlar hassasiyetle meselenin koordinasyonun içindedir.
32:13İçişleri Bakanlığı görevini yapmaktadır.
32:15Adliye görevini yapmaktadır.
32:17Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bütün delilleri bir yıl öncesinden toplamış ve konuyu bir dava sürecine dönüştürmüştür.
32:23Bu gereği yapılacaktır.
32:25Efendim terörsüz Türkiye süreci komisyonunda eksik kalan sandalye sayısı için ara formül önerildi.
32:34İYİ Parti'nin üye vermediği boş kalan 3 sandalye için yeniden üye belirlenecek.
32:39AK Parti, CHP ve DEM Parti'ye birer sandalye daha verilmiş olacak.
32:43Süreç Komisyonu ilk toplantısını yaptı.
32:49Komisyonun ismi Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi oldu.
32:5451 kişi olarak açıklanan komisyonda İYİ Parti 3 sandalye ayrıldı.
32:58Ancak İYİ Parti'nin üye vermeme kararıyla sayı 48'de kaldı.
33:03CHP hesaplamaların 51 üzerinden yapılması için ısrarcı oldu.
33:09Uzlaşı sağlanamayınca Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Koordinatör Grup Başkan Vekilleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız'ı ayrı bir salona davet etti.
33:20Burada yapılan toplantıda da uzlaşma olmayınca DEM Partili Gülistan Kılıç Koç Yiğit, boş sandalyeler üzerinden hesaplama yapılmasının doğru olmayacağını kaydetti.
33:31Boş kalan 3 sandalye için yeniden üye tanzimi yapılmasını önerdi.
33:37Bu formülün CHP tarafından kabul görmesi halinde AK Parti, CHP ve DEM Parti'ye birer sandalye daha düşecek.
33:45Bu durumda AK Parti'nin üye sayısı 21'den 22'ye, CHP'nin üye sayısı 10'dan 11'e, DEM'in üye sayısı ise 4'den 5'e yükselmiş olacak.
33:55Cuma günü MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milliyet Savunma Bakanı Yaşar Güler'i dinleyecek olan komisyonun 3. toplantısını da salıç günü gerçekleştirmesi planlanıyor.
34:07ABD Başkanı Trump'ın 9 Ağustos'a kadar Ukrayna krizi çözülmezse Rusya'ya yaptırım uygulanacağı tehdidi sonrasında
34:25Özel Temsilcisi Witkov, Rusya Devlet Başkanı Putin'le Moskova'da bir araya geldi.
34:31Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Putin'in Witkov'la Ukrayna konulu görüşmesi faydalı ve yapıcığıydı ifadeleri kullanıldı.
34:43Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkov, Rusya'ya yaptığı 5. ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi.
34:52ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna savaşının çözümü konusunda anlaşmaya varılmaması halinde 9 Ağustos'ta Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayabileceğini açıklamıştı.
35:05Anlaşma sağlanamazsa Amerika, Rusya'ya yönelik %100 gümrük vergisi uygulamaya başlayacak.
35:11Kremlin'den yapılan açıklamalarda da geri adım atılmasının olanaklı olmadığı, Rusya'nın yeni yaptırımlarla yaşamaya başaracağı vurgulanmıştı.
35:20Buna rağmen Putin'in ABD ve özellikle Trump'la olan ilişkisinde gerilimin daha da artmasını istemediği öngörülüyor.
35:28Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Putin'in Witkov'la Ukrayna konulu görüşmesi faydalı ve yapıcıydı ifadeleri kullanıldı.
35:36Ukrayna basınına göre Putin, füze ve insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıların durmasını sağlayacak sınırlı bir hava ateşkesi önerisinde bulunabilir.
35:46Trump'ın bu önerilere nasıl yanıt vereceği, ultimatomu uzatıp uzatmayacağı ya da hemen yaptırım kararı alıp almayacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.
35:56Değerli izleyenler, Ankara'da boşanma aşamasındaki kocası tarafından boğazından bıçaklanarak hayatını kaybetmişti Salih Akkaş.
36:14Vahşet kurbanı kadının TBMM personeli olduğu öğrenildi.
36:18Salih Ağa için mecliste anma programı düzenlendi.
36:21Kadın cinayetlerine ne yazık ki Ankara'da kayda geçti.
36:30Meclis çalışanı Salih Akkaş'la boşanma aşamasındaki eşi arasında tartışma çıktı.
36:35Tartışmanın alevlenmesinin üzerine cani koca Salih Akkaş'a bıçakla saldırdı.
36:41İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
36:45Boğazından bıçaklanan genç kadın kaldırıldı, hastanede hayatını kaybetti.
36:49Katil zanlısının eşe karşı tehdit ve hakaretle uzaklaştırma ihlali suçlarından poliste kaydı olduğu öğrenildi.
36:57Katledilen Salih Akkaş için mecliste anma programı düzenlendi.
37:02Çalışma arkadaşları ve bazı milletvekilleri Akkaş için Halkla İlişkiler Binası önündeki merdivenlerde bir dakikalık sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.
37:11Türkiye Büyük Millet Meclisi taziye mesajı yayınladı.
37:19Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ailesiyle tatile giden 9 yaşındaki Ali Güler kaldıkları otelin havuzunda boğularak yaşamını yitirdi.
37:32Acı olay güvenlik kamerasına yansıdı.
37:37Tek başına havuza girdi, bir daha çıkamadı.
37:39Acı olay Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşandı.
37:42Sevim ve Faysal Güler çifti çocukları Ali'yi otelde bırakarak yürüyüşe çıktı.
37:49Yakınlarının yanında olmadığı anda havuza giren 9 yaşındaki Ali bir süre sonra suda çırpınmaya başladı.
37:55Ardından hareketsiz kaldı.
37:58Devşet anları güvenlik kamerasına yansıdı.
38:00Çocuk sağlık görevlilerince yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
38:03Çocuğun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
38:09Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma otel sahibiyle havuz sorumlusunu gözaltına aldı.
38:17İki şüpheli işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
38:21Akom İstanbul için kritik bir uyarı yayımladı sayın seyirciler.
38:33Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli poyraz ve yerel gök gürültülü sağanak bekleniyor.
38:38Fırtınanın saatte 75 km hıza ulaşabileceği anisel ve ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olunması istendi.
38:46İstanbul'da akşam saatlerinde kuvvetli fırtına ve sağanak bekleniyor.
38:53Afet Koordinasyon Merkezi yayınladığı hava tahmin raporunda fırtına ve gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşları uyardı.
39:00Özellikle fırtınanın hızının saatte saat 18'den itibaren saatte 75 km hıza ulaşabileceği belirtildi.
39:08Fırtınayla birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor.
39:12Yağışın akşam saat 20'ye kadar etkili olacağı bekleniyor.
39:17Fırtına ve cuma gününe kadar devam edecek yerel kuvvetli yağışların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.
39:25Açıklamada anisel ve su baskınları ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesiyle deniz ulaşımında aksaklıklar yaşanabileceği kaydedildi.
39:42İstanbul'da Başakşehir Belediyesi sınırları içinde kalan Damlakent evleri için talep toplama süreci devam ediyor.
39:50Gayrimenkul sertifikası Borsa İstanbul'da işlem görüyor.
39:53TOKİ ve Emlak Konut ortak bir projeye imza attı.
40:00Küçük yatırımcı Borsa İstanbul'da hissi senede biriktirip ev sahibi olma imkanına sahip oluyor.
40:06Emlak Konut yapmış olduğu projemizin ismi Damlakent Projesi.
40:11Projemiz İstanbul'un Başakşehir bölgesinde.
40:17Merkezi lokasyonlara çok yakın.
40:20Hemen Basın Ekspres, Kuzey Marmara Otoyoluna yakınlığı, 3 farklı metro istasyonuna, tramvaya yakınlığı.
40:27Aynı zamanda alışveriş merkezlerine, şehir hastanelerine, Çamsakura Hastanesi'ne yakınlığıyla şehrin aslında merkezinde yepyeni bir yaşam alanı kuruyoruz.
40:39Uygulamanın ilk projesi olan Damlakent için Halka Arz 4, 5, 6, 7, 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleşiyor.
40:471.258.000 m² inşaat alanına sahip olan projede ilk etapta 1.540 konut Gayrimenkul Sertifikası'na konu edilecek.
40:561 artı 1 daire için 631.516 adet, 2 artı 1 daire için 863.276 adet, 3 artı 1 daire için 1.384.916 adet,
41:084 artı 1 daire için 1.833.345 adet sertifika biriktiren yatırımcılar, Başakşehir'de ev sahibi olabilecek.
41:18Banka ve aracı kurumlar aracılığıyla da Damlakent projesinden Gayrimenkul Sertifikası alınabilecek.
41:23Klasik yöntemlerin dışına çıktık. Yani peşinat yok, faiz yok, taksit yok. Burada bir yatırım hesabı açması yeterli oluyor müşterilerimizin.
41:36Halka arz özel fiyatımız, yani %24'lük bir indirimle 7,59 TL bir sertifika bedelimiz var.
41:44Bu süreçte 2 milyar 820 milyon 593 bin 495 sertifika arz edilmiş olacak.
41:50Projenin halka arz iskontosu %24.10 olarak açıklandı.
41:54Sabit fiyatta talep toplama gerçekleşecek.
41:5611 Ağustos'ta projenin inşaatına başlanacak.
41:5914 Ağustos'ta ise sertifikalar borsada işleme açılacak.
42:02Değerli izleyenler, akşama doğruyu bugünlük noktalıyoruz.
42:10Bizden bu kadar. Hoşçakalın ve daima güzel haberler alın.
Yorumlar