Oynatıcıya atlaAna içeriğe atla
  • 1 yıl önce
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köprü ve otoyol geçişlerinde bakiye yetersizliği durumunda ceza sürelerinin uzatılması için kanun teklifi verdi. Öneri, cezaların sürpriz şekilde karşılaşılmasını önleyerek sürücüler için daha adil bir düzenleme sağlamayı amaçlıyor.
(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köprü ve otoyol geçişlerinde bakiye yetersizliği durumunda ödeme süresinin 15 günden 30 güne çıkarılması için kanun teklifi verdi. Gürer, "Sürücülere bilgilendirme sağlıklı bir şekilde yapılmadığı için cezalar sürpriz şekilde karşılarına çıkıyor ve bu durum büyük maddi külfet yaratıyor" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köprü ve otoyol geçişlerinde bakiye yetersizliği nedeniyle sürücülere uygulanan yüksek cezalara karşı daha adil ve şeffaf bir düzenleme yapılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

hbrlr1.com/cbdbaytdkckckl

Kategori

🗞
Haberler
Döküm
00:00köprü, otoyol ve benzeri geçişlerde on beş günlük
00:06bekleme süresi sonunda yurttaşlar icra veriyor.
00:10Tebligatla ilgili ulaşmadığım süreç içinde vatandaş bu
00:15nedenle yüksek tutarla bölünmek zorunda kalıyor. Bu sürenin
00:19uzatılması için kanun teklifi verdim. En az otuz güne
00:23çıkarılmalı. Tebligatın vatandaşa eriştiği saplanmalı
00:28ve bu tür yüksek cezalara uğramasının önü kesilmeli.
00:32Çünkü Bakiye yetersizliği halinde hemen icralık oluyor.
00:36Bunun çözümü bu sürenin uzatılmasından geçiyor.
00:39Yollardaki ücretler son dönemlerde yine zamlandı.
00:43Örneğin iyi de Ankara yolu iki bin yirmi yılında yüz on beş
00:47lira gidiş dönüşle birlikte iki yüz liranın üzerinde bir
00:52rakamken bugün yalnızca bir gidiş dört yüz yirmi liraya
00:55Onun için tebligatlar vatandaşa erişmeden icra işlemleri
01:01başlatılmamalı.
Yorumlar

Önerilen