Oynatıcıya atlaAna içeriğe atla
  • 1 yıl önce
Dünyanın en büyük peribacası olarak adlandırılan, Kapadokya bölgesinin en uç noktasında bulunan Uçhisar Kalesi’ni bu yılın ilk 9 ayında 211 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kategori

🏖
Seyahat
Döküm
00:00Dünyanın en büyük peribacası olarak nitelendirilen Kapadokya'daki Uçhisar Kalesi, yılın ilk 9 ayında 211 bin turist tarafından gezildi.
00:14Dünyanın en büyük peribacası olarak adlandırılan Kapadokya bölgesinin en uç noktasında bulunan Uçhisar Kalesi'ni bu yılın ilk 9 ayında 211 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
00:27UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Kapadokya bölgesinin önemli ziyaret noktaları arasında yer alan Uçhisar Kalesi, bölgeye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor.
00:41Roma döneminde tüf kayanın oyulmasıyla yapılan 179 metre yüksekliğindeki dev peribacası görünümündeki kaleye bölgeyi yüksekten izlemek isteyen turistler yoğun ilgi gösteriyor.
00:52Uçhisar Kalesi'ne çıkıldığında Uçhisar başta olmak üzere Göreme, Avanos, Güvercinlik Vadisi, Cevizli Bağı Vadisi, Uzundere Vadisi, Kızılçukur Vadisi, Aşk Vadisi gibi birçok vadi görülebiliyor.
İlk yorumu siz yapın
Yorumunuzu ekleyin

Önerilen