Aya Nakamuran valinta Pariisin olympialaisten avajaisiin aiheuttaa kiistaa Ranskassa

  • 21 days ago


Ranskan presidentti Emmanuel Macron on puolustanut ranskalais-malilaista laulajaa Aya Nakamuraa, joka on potentiaalinen esiintyjä Pariisin vuoden 2024 olympialaisten avajaisseremoniassa.

Nakamuran valinta on herättänyt kiistaa konservatiivipoliitikkojen ja yleisön osan negatiivisten kommenttien vuoksi, jotka ovat kritisoineet taiteilijaa hänen väitetystä "vulgaarisuudestaan" ja ranskan kielen halventamisesta.

Macron, joka aiemmin ehdotti, että seremonia voitaisiin järjestää Stade de Francella Sena-joen sijaan, toisti tukensa laulajalle, joka tunnetaan hitistään "Djadja". Äskettäisessä haastattelussa BFMTV:lle ja RMC:lle presidentti totesi, että Nakamura "tulee olemaan yksi taiteilijoista" tapahtumassa, korostaen, että lopullinen päätös on hänen käsissään.

"Hän on yksi Ranskan suurista taiteilijoista, joka on saavuttanut maailmanlaajuista mainetta. Mutta hän ei tule olemaan ainoa, kaukana siitä", Macron sanoi, tuomiten kielteiset reaktiot hänen osallistumisestaan järkyttäviksi.

Elaben BFMTV:lle tekemä kysely paljasti, että 49% ranskalaisista on varauksellisia Nakamuran osallistumisen suhteen, pitäen sitä "huonona ideana". Toisaalta 21% vastaajista tuki valintaa, pitäen sitä "hyvänä ideana".

Kuvat: Instagram @ayanakamura_officiel

Recommended