Video: Myrsky raahaa autoja ja tuhoaa taloja Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa

  • 29 days ago
Voimakas myrsky iski Kapkaupunkiin, Etelä-Afrikassa tänä viikonloppuna, jättäen jälkeensä tuhoa, johon kuuluu vahingoittuneita asuntoja, kaduille raahattuja autoja ja tuhoisia tulipaloja.

Vastauksena tähän katastrofiin kaupunki aktivoi Katastrofien Koordinointikomiteansa hallitakseen seurauksia ja auttaakseen myrskyn uhreja.
Merkittävimmät vahingot aiheutti voimakas tuuli, joka poisti kattoja useilla alueilla, mukaan lukien Khayelitsha, Sir Lowry's Pass Village, Macassar, Strand ja Delft. Tilanne pakotti Morkel Cottagesin asukkaiden evakuoinnin, ja he ovat nyt turvassa ystävien ja sukulaisten luona. Somerset Westin metodistikoulun alakoulu kärsi myös merkittäviä vaurioita tuulen vuoksi.

Myrskyn voimakkuus ei säästänyt niemimaan eteläosaa, jossa vähintään yhdeksän kiinteistöä tuhoutui tulipalossa Glencairnissa, pahentaen alueen hätätilannetta.

Fish Hoekissa tilanne on kriittinen, evakuointeja on meneillään Main Roadilla tulipalon vuoksi, joka aiheutti myös kivivyöryjä, tukkien pääsyn tärkeälle tielle.

Toipumispyrkimykset ovat käynnissä, Energiavirasto työskentelee intensiivisesti sähkölinjojen ja sähkönsyötön palauttamiseksi useilla alueilla, mukaan lukien Claremont, Fish Hoek, Athlone, Durbanville, Mfuleni, Kuilsriver ja Plumstead. Lisäksi Somerset Westissä, Philippiässä, Mitchells Plainissa ja Sea Pointissa on raportoitu useita kaatuneita puita, lisäten pelastustiimien haasteita.

Vahinkojen vakavuuden ja niihin liittyvien riskien vuoksi Western Capen hallitus on päättänyt sulkea koulut Overbergin, Cape Winelandsin ja Helderbergin alueilla maanantaina, vastauksena SA:n sääpalvelun antamaan 9. tason varoitukseen.

Kuva ja video: Telegram t.me/Disaster_News


Recommended