Ihotautilääkäri paljastaa aknetyypin, jota SINUN EI KOSKAAN pitäisi puristaa
  • 3 months ago
Kalifornialainen ihotautilääkäri tohtori Ellis on antanut vakavan varoituksen finnien puristamisen riskeistä, erityisesti niiden, jotka kuuluvat kystisten finnien kategoriaan.

Tämä tieto jaettiin TikTok-videolla tällä viikolla tohtori Ellisiltä, joka on Kalifornian lautakunnan sertifioima ja Prequel Skin ihonhoitomerkkiä perustava ihotautilääkäri.

Tohtori Ellis on tunnettu sosiaalisen median käyttämisestä jakamaan vinkkejä, niksejä ja tietoja ihonhoidosta. Videossaan hän selitti kystisen finnin puristamisen vaaroja, varoittaen sen tuhoisista seurauksista.

"Älä koske tällaisiin finneihin", sanoi Ellis viitaten syvään, punaiseen finniin vasemmalla poskellaan. Hän kuvasi finnin kystiseksi, syväksi tulehdukseksi, joka muistuttaa jäävuorta - näkyvissä on vain pieni osa todellisesta ongelmasta.


Kystinen akne on tulehduksellinen aknen tyyppi, joka voi olla vaikea hoitaa ja vaatii usein paikallisia ratkaisuja, suun kautta otettavia antibiootteja tai kortisoni-injektioita, Cleveland Clinicin mukaan. Ellis varoitti, että vaikka tällaiset finnit voivat tuntua houkuttelevilta puristaa, se voi johtaa tulehdukseen, ärsytykseen ja pysyviin arpiin.

Lisäksi kystisen aknen puristaminen voi aiheuttaa infektioita, Amerikan Dermatologian Akatemian yhdistyksen mukaan. "Jos en voi vakuuttaa sinua olemaan puristamatta yhtäkään finnejäsi, ainakin älä purista kystisiä", neuvoi Ellis.

Cleveland Clinic suosittelee käyttämään hellävaraista kasvojen puhdistusainetta ja vesipohjaisia meikkituotteita ehkäisemään kystisiä finnejä. On myös suositeltavaa olla nukkumatta meikin kanssa, pestä säännöllisesti hiukset ja kasvot sekä pitää kädet poissa kasvoilta.

Toinen asiantuntijoiden korostama tärkeä seikka on finnien sijainti, sillä jotkut paikat voivat olla vaarallisempia kuin toiset.

Asiantuntijat varoittavat koskemasta finneihin, jotka ilmestyvät niin sanottuun "kuoleman kolmioon" kasvoilla, alueelle, joka ulottuu nenän sillalta suupielien kulmiin. Finnin puristaminen tässä alueella voi johtaa vakaviin kasvojen infektioihin aivojen läheisyyden vuoksi.

Tohtori Mian, toinen mainittu asiantuntija, selitti, että infektio tällä alueella voi helposti levitä aivoihin tai silmiin. Oireita, kuten liiallista turvotusta, märkäistä eritettä, kuumetta, silmäkipua tai vaikeuksia liikuttaa silmiä, tulee välittömästi ilmoittaa lääkärille. Antibiootit voivat auttaa hävittämään tämän infektion ennen kuin se leviää vaarallisempiin paikkoihin.


Video: TikTokin @drsamanthaellis kautta

Recommended