Video: Espanjan laivasto suorittaa ensimmäisen lennon NH90:llä, aloittaen uuden amfibisten kykyjen aikakauden
  • 4 months ago
Espanjan laivastolle tarkoitettu ensimmäinen NH90 suoritti onnistuneesti ensimmäisen lentonsa lauantaina. Malli on samanlainen kuin aiemmin Saksalle esitelty.

NH90 NFH (NATO Frigate Helicopter) -versio, jonka Espanjan laivasto on hankkinut, on erikoistunut merikuljetuksiin, erottuen monipuolisuudellaan ja kyvyllään toimia erilaisissa ympäristöissä. Tähän mennessä Espanja on tilannut 7 yksikköä tätä lentokonetta, vahvistaen sitoutumistaan laivastonsa modernisointiin ja kehittämiseen.

Lisäksi Espanjan laivasto harkitsee lisää NH90 NFH -yksiköiden hankkimista sukellusveneiden vastaista sotaa (ASW) varten, tavoitteenaan korvata vanhentunut SH-60B -helikopterilaivasto.

NH90:n sisällyttäminen ASW-konfiguraatioon merkitsisi merkittävää parannusta laivaston sukellusveneiden vastaisissa taistelukyvyissä, jotka ovat elintärkeitä meripuolustus- ja turvallisuusoperaatioissa.

Väliaikaisena toimenpiteenä Espanjan laivasto on äskettäin tilannut 8 MH-60R-helikopteria, jotka ovat tunnettuja edistyneistä kyvyistään ASW-tehtävissä ja etsintä- ja pelastustehtävissä. Tämä hankinta tähtää operatiivisen aukon täyttämiseen, kunnes NH90 on täysin integroitu ja toiminnassa.

NH90 on moderni ja monikäyttöinen lentokone, joka on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisten asevoimien vaatimuksiin. Edistyneillä teknologioilla ja viimeisimmän sukupolven järjestelmillä varustettuna NH90 pystyy suorittamaan laajan valikoiman tehtäviä merikuljetuksista sukellusveneiden vastaisiin operaatioihin, tarjoten Espanjan laivastolle merkittävän strategisen edun.

Kuva ja video: Twitterin @AirbusHeli toisinto

Recommended