Turkkilaisilla poliiseilla on nyt omat hyökkäyshelikopterit
  • 4 months ago
Turkin poliisi on ensimmäinen tällainen lainvalvontajärjestö, joka lentää omistettuja hyökkäyshelikoptereita. Muutama viikko sitten siviilipoliisin osasto otti käyttöön paikallisesti valmistetun T129B ATAKin, joka on kehitetty Turkish Aerospacessa.

Anadolu Agency:n julkaisemat valokuvat näyttävät yhden ensimmäisistä toimitetuista lentokoneista, vaikka kone on virallisesti esitelty Turkin poliisille, joka on osa Turkin yleisen turvallisuuden johtoa.

T129 ATAK perustuu Leonardon A129 Mangustaan, jota käyttää Italian armeija, ja se teki ensilentonsa elokuussa 2011. Vaiheen 2 helikopteri on ATAKin viimeisin tuotantoversio, joka lensi ensimmäisen kerran marraskuussa 2019 ja otettiin käyttöön viime joulukuussa.

Vaiheen 2 helikopteri sisältää useita päivityksiä, mukaan lukien lisääntynyt kotimaisesti tuotettu sisältö. Näkyviä muutoksia ovat uusi podi oikean siiven alla, sekä uudet antennit ja sensorit nenässä ja siivenkärjissä.

Lisävarusteisiin kuuluu uusia sähköisen sodankäynnin järjestelmiä, mukaan lukien Aselsanin laserhälytinvastaanotin, sekä uusi radiotaajuuden häirintälaite, tutkahälytinvastaanotin ja VHF/UHF-radio. Hyötykuormaa on lisätty, jotta se voi kantaa lisää aseita sekä uusia järjestelmiä.

Kuva ja video: Video: Reproduktio Twitteristä @AjansHaberResmi


Recommended