Video: Turkki testaa uutta pitkän kantaman panssarintorjuntaohjusjärjestelmää

  • 5 months ago
Turkin ROKETSAN julkaisi videon onnistuneesta koeammunnasta Extended Range Long-Range Anti-Tank Missile System (LUMTAS-GM), jonka yritys ilmoittaa osoittaneen huomattavaa tehokkuutta kentällä tarkkuudella osuen kohteeseen.

Ohjus osui onnistuneesti kohteeseensa 16 kilometrin etäisyydeltä. Käytössä olevalla nykyisellä LUMTAS-ohjuksella on 8 kilometrin kantama.

Uudella integroidulla ohjusjärjestelmällä on 1–16 kilometrin kantama, kun se laukaistaan maavoimien ajoneuvoista ja 1–20+ kilometrin kantama, kun se laukaistaan helikoptereista.

Kehitteillä on uusi versio, joka voi saavuttaa jopa 32 kilometrin kantaman maavoimien ajoneuvoista laukaistuna ja 50 kilometriä helikoptereista laukaistuna.

Ohjus, joka voidaan laukaista sekä päivällä että yöllä, voidaan käyttää päätaistelupanzerien, panssaroitujen henkilökuljetusajoneuvojen, kuorma-autojen, maastoautojen, kevyiden suojien, juoksuhautojen, rakennusten ja matalalla lentävien helikopterien vastaisesti riippuen sen päässä olevasta sotapään tyypistä.


Recommended