11 days ago

Ilmavoimien kuljetettavat Caracal-ajoneuvot

STD
STD


Yhteistyössä Mercedes-Benz AG:n ja ACS Armored Car Systems GmbH:n kanssa Rheinmetall on mukauttanut uuden, monipuolisen ja erittäin liikkuvan 4x4-ajoneuvoperheen ilmavoimien tai erikoisoperaatioiden alustan vaatimuksiin. Nyt tämä uusi ajoneuvojärjestelmä, joka on suunniteltu korkeimpien alkuperäisen laitevalmistajan standardien mukaisesti, esitellään ensimmäistä kertaa laajemmalle ammattilaispiirille.

Uusi ilmavoimien kuljetettava Caracal-ajoneuvoperhe perustuu uusimpiin G-luokan alustoihin pelastus- ja erikoistoimintoihin. Caracal tarjoaa maksimaalisen liikkuvuuden, kevyen suunnittelun ja valinnaisesti asennettavat suojaelementit ballistisia uhkia ja maamiinoja vastaan. Sen kuusisylinterinen Euro III -dieselmoottori, jonka teho on 249 hevosvoimaa, antaa 4.900 kilogramman painoiselle ajoneuvolle enimmäisnopeuden 130 km/h.

Caracalin kompaktin muotoilun ansiosta jopa kaksi ajoneuvoa voidaan kuljettaa ilmateitse CH-53K King Stallion - tai CH-47F Chinook -kuljetushelikopterin rahtitilassa, joka voi myös kuljettaa sitä ripustettuna kuormana.

Sen ainutlaatuisen modulaarisen suunnittelun ja kahden käytettävissä olevan akselivälin ansiosta Caracal voidaan soveltaa useisiin tehtäviin ilmatoiminnassa - kuten perustrooppien kuljettajaksi tai lääketieteellisen tuen ajoneuvoksi, esimerkiksi, tai huoltoajoneuvoksi - kaikki yhdellä auton alustalla.

Caracal on valmis suurtuotantoon vuodesta 2023 alkaen. Rheinmetall tarjoaa kattavan elinkaaren tuen yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Painopiste on tiedustelukyvyissä, verkottumiskyvyssä, liikkuvuudessa, selviytymiskyvyssä ja tappavuudessa tulevaisuuden taistelukentillä.
Browse more videos

Browse more videos