Video: Tutustu uuteen KF51 Panther taistelupanssarivaunuun
  • 5 months ago


Saksalainen Rheinmetall esitteli puolustusmessuilla Eurosatoryssa Ranskassa uuden taistelupanssarivaunun KF51 Panther, joka on suunniteltu alusta alkaen eurooppalaiseksi taistelupanssarivaunuksi seuraaville vuosikymmenille.

Taistelupanssarivaunun pääaseistus on 130 mm Rheinmetall Future Gun System -tykki, joka on varustettu automaattisella latausjärjestelmällä ja jonka tehokkuus pitkän matkan taistelussa on jopa 50% suurempi verrattuna 120 mm tykkeihin.

12,7 mm konekivääri täydentää pääaseistusta ja siihen voi lisätä toisen etäohjattavan konekiväärin, kaliiperiltaan 7,62 mm, lähitavoitteiden ja dronejen torjuntaan.

Kolmen hengen vakiohenkilöstöllä (kuljettaja, komentaja ja tykkimies) Panther voi ottaa mukaan yhden henkilön lisäaseiden hallintaan tai komppanian tai pataljoonan komentajan.

Elektroniikka on täysin integroitu ja suojajärjestelmät koostuvat aktiivisista, passiivisista ja reaktiivisista elementeistä.

Painoltaan 59 tonnia KF51 Panther on neljä tonnia raskaampi kuin venäläinen T-14 Armata.

Mutta se on kevyempi kuin myös saksalainen Leopard 2 (66,5 tonnia) ja amerikkalainen M1 Abrahms (66,8 tonnia). Valmistajan mukaan toimintasäde on arvioitu 500 kilometriksi.
Recommended