Video: kahdeksan Alzheimerin taudin varhaista oiretta
  • 6 months ago
Psyykiatri on antanut varoituksen kahdeksasta riskitekijästä, jotka voivat johtaa Alzheimerin taudin varhaiseen diagnoosiin.

Psyykiatri Daniel G Amen käytti TikTokia varoittaakseen useista varoitusmerkeistä, jotka voivat viitata Alzheimerin tautiin.

New York Timesin bestseller-kirjailija selitti kahdeksan riskitekijää, joihin ihmisten tulisi kiinnittää huomiota.

Hän aloitti: "Tänään haluan puhua kahdeksasta varoitusmerkistä, jotka osoittavat aivojesi olevan ongelmissa. Alzheimerin tauti alkaa itse asiassa aivoissa vuosikymmeniä ennen kuin sinulla on mitään oireita.

1 - Muistin puute

"Ensimmäinen varoitusmerkki muistille - ja se on pahenemaan päin verrattuna 10 vuotta sitten.

"80% ihmisistä, jotka sanovat, että heidän muistinsa on heikentynyt verrattuna 10 vuotta sitten, on 80% todennäköisyydellä jatkuvasti heikkenemässä."

Aivojen terveyden johtava asiantuntija paljasti, että muita oireita ovat ajan myötä paheneva impulsiivisuus, hajamielisyys ja pahantuulisuus.

2 - Arvostelukyvyn puute ja impulsiivisuus.

"Tämä tarkoittaa todennäköisesti, että otsalohkosi, aivojen osa, joka valvoo sinua, tarkkailee sinua, on heikentymässä toiminnassaan. Ikään kuin jarrusi olisivat menossa pois päältä.

3 - Hajamielisyys

"Kolmas. Lyhyt keskittymiskyky, hajamielisyys... Ei kuten ADHD, jota olet ehkä kokenut koko elämäsi, mutta tuntuu kuin se kiihtyisi.

4 - Huono mieliala

"Neljäs on alakulo. Masennus kaksinkertaistaa Alzheimerin taudin riskin naisilla ja nelinkertaistaa riskin miehillä."

5 - Ylipainoisuus tai lihavuus

Tohtori Amen selitti, että ylipainoisuus tai lihavuus voi myös vaikuttaa aivoihin, ja "kun painosi nousee, aivojesi koko ja toiminta laskevat".

6 - Matala energia

Ja hän lisäsi: "Siksi olen sammuttamassa. En tahallaan halua tehdä mitään, mikä vahingoittaisi aivojani. Matala energia, mikä usein tarkoittaa vähäisempää verenvirtausta aivoihin."

Lopuksi tohtori Amen selitti, että verenkierron ongelmat missä tahansa kehon osassa voivat olla merkki laajemmista verenkiertohäiriöistä, mukaan lukien aivot.

7 - Erektiohäiriö

Hän sanoi: "Erektiohäiriö. Koska jos sinulla on verenkiertohäiriöitä missä tahansa, se tarkoittaa, että niitä on kaikkialla.

8 - Krooninen unettomuus

... Ja krooninen unettomuus sekä uniapnea."

Asiantuntija päätti: "Jos sinulla on jokin näistä riskitekijöistä, nyt on aika ottaa aivojen terveys vakavasti".

Kuva ja video: Tiktok:@docamen -uusinnan mukaan