Video: Uusi drone Bayraktar TB3 lentotesteissä

  • 7 months ago
Turkin johtava dronevalmistaja ilmoitti, että tunnetun Bayraktar TB2:n merivariantti, Bayraktar TB3, saavutti merkittävän virstanpylvään suorittaessaan onnistuneesti lentoonlähtö- ja laskeutumistestit.

Baykarin Facebook-julkaisun mukaan tämä saavutus merkitsee suurta askelta eteenpäin uuden versio Bayraktar TB3:n valmiudessa ja kyvyissä lyhyellä kiitoradalla.

Näiden kriittisten testien valmistuminen osoittaa, että TB3 on nyt täysin valmis lentoonlähtöön.

TB3 on taistelussa todistetun TB2:n merievoluutio, joka on erityisesti suunniteltu lentoonlähtöön ja laskeutumiseen lentotukialuksilla ja lyhyillä kiitoradoilla varustetuilla maihinnousualuksilla.

Vaikka Bayraktar TB3 voi muistuttaa joiltain osin Bayraktar TB2:ta, se erottuu laajemmalla kykyjen ja suurempien mittojen valikoimalla. 14 metrin siipivälillä ja 8,35 metrin pituudella TB3 tarjoaa laajempia operatiivisia kykyjä kuin edeltäjänsä.

TB3:n suurin lentoonlähtöpaino on 1.450 kiloa, ja sen hyötykuorma on 280 kiloa, mikä on huomattava parannus verrattuna TB2:n 150 kiloon. Lisäksi TB3 käyttää erilaista moottoria, Turkin TEI:n 170-hevosvoimaista PD172:ta, korvaten 912-hevosvoimaisen Rotax 100:n.

Lähde, kuvat ja video: Baykar.

Recommended