Video: Legerhelikopter in actie om studenten en leraren te redden die vastzitten in kabelbaan

  • 10 months ago
Acht studenten en hun leraren bleven hangen nadat de kabelbaan waarin ze zaten een defect vertoonde. Er werd een reddingsactie op touw gezet om acht kinderen en hun leraren te redden uit de kabelbaan die ongeveer 274 meter boven de grond hing in het Pashto-dorp Battagram Allai, Pakistan.

De reddingsteams hadden echter problemen vanwege de hoogte en de diepe kloof.

De kinderen gebruikten de kabelbaan om de vallei over te steken om naar school te gaan, toen een kabel brak op een hoogte van tot wel 365 meter, midden in hun tocht in een afgelegen en bergachtig deel van Khyber Pakhtunkhwa.

Het ongeval gebeurde rond 8:30 uur lokale tijd, waarbij de lokale bevolking luidsprekers van moskeeën gebruikte om de autoriteiten in de hele vallei te waarschuwen.

Een verkenningshelikopter kwam als eerste ter plaatse bij de kabelbaan, voordat een grotere helikopter arriveerde om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte was om iedereen te vervoeren die gered werd, zei de plaatsvervangend commissaris van het district, Tanveer Ur Rehman.

De waarnemend premier van Pakistan, Anwar-ul-Haq Kakar, beval dat alle "vervallen en niet-conforme kabelbanen" onmiddellijk gesloten moeten worden, volgens een verklaring van zijn kantoor.

Bron: 24newshd
Recommended