Oynatıcıya atlaAna içeriğe atla
  • 4 yıl önce
Pezik turşusunu "yerli covid aşısı" diye satıyor Sivas'ın şifalı pezik turşusunu Bursa'ya taşıdı Faydaları saymakla bitmeyen turşular, özellikle kış aylarında sofralarımıza hem renk, hem de lezzet katıyor.
Pezik turşusunu "yerli covid aşısı" diye satıyor
Sivas'ın şifalı pezik turşusunu Bursa'ya taşıdı
BURSA - Faydaları saymakla bitmeyen turşular, özellikle kış aylarında sofralarımıza hem renk, hem de lezzet katıyor.
Halk arasında "dal turşusu" olarak bilinen pezik turşusu, Sivas mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Bursalı girişimci Muhsin Bölük, Sivas'ın coğrafi işaretli ürünü olan pezik turşusunu Sivas'ta üretip Bursa'ya getirerek, vatandaşların sofralarına sunuyor. Fomara'da turşucu dükkanı bulunan Muhsin Bölük, "Yerli covid aşısı bulundu. Fakirin serumu" diyerek, pezik turşusunun faydalarına dikkat çekiyor.
Muhsin Bölük, pancarın toprak üstünde kalan bitki kısmına "pezik adı verildiğini ve en çok da turşusunun yapıldığını söyledi. Haber

https://www.haberler.com/haberler-pezik-tursusunu-yerli-covid-asisi-diye-satiyor-14486566-haberi/

Kategori

🗞
Haberler
Yorumlar

Önerilen