#Boru #Çekme #Deneyi #Fittings #Tensile #Test

  • 3 yıl önce
Çekme Dayınım Testi :

Çeliğin çekerek koparılmaya karşı direncidir. Belirli kesitteki bir çekme çubuğuna, koparılıncaya kadar uygulanan en yüksek çekme kuvvetinin, çubuğun başlangıç kesitine bölümünden çıkarılır. Çekme çubuklarında uygulanan çekme kuvveti Kg değil, Newton (N) olarak kabul edilmiştir ve 1kg/mm² ‘ dir.

Akma Sınır Testi :

Çekme sırasında, esnekliğin kalmadığı noktada (Akma noktası) uygulanmış olan kuvvetin, çekme çubuğunun başlangıç kesitine bölümünden elde edilen değerdir. N/mm² ile ifade edilir. Akma noktası, birçok çelikte belirgin olarak kendini göstermez. Bu nedenle 0,2 sınır diye bir kavram geliştirilmiştir. Buna göre, elastikiyet sınırını aşan devamlı uzama, başlangıç uzunluğunun%0,2’ine eriştiği noktada uygulanmış kuvvetin çubuk kesitine bölümü, akma sınırı kabul edilir ve Rp 0,2 olarak işaretlenir.

Uzama Testi:

Uzama, çekme çubuğunun koptuğu anda ölçülen uzunluğu ile, başlangıç uzunluğu arasındaki farkın, başlangıç uzunluğuna oranıdır ve% ile gösterilir. Çekme çubuğunun boyu, çapına göre ne kadar büyük olursa, uzama o oranda düşük çıkar. Bu nedenle, uzama deneyinde kullanılacak çekme çubuklarının boyu genellikle(5 d) olarak kabul edilir ve uzama (A5) olarak işaretlenir.

Büzülme Testi :

Büzülme, çekme çubuğunun koptuğu andaki kesitinin, başlangıç kesitine oranıdır ve% ile ifade edilir.
#milfitheryerde #milfitboru #Pipe #Fittings #pipefittings #manufacturing #fittingsmanufacturers #steelpipefitting #çelikdirsek #steel #Dikişsizboru #çelikçekmeboru #borubağlantıelemanları
https://www.milfit.com.tr