3 years ago

Vepra e Henrik Ibsen “Hedda Gabler” tek Eksperimentali - News, Lajme - Vizion Plus

VizionPlusAlbania
VizionPlusAlbania
http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Vepra ?Hedda Gabler? e dramaturgut te famshem norvegjez Henrik Ibsen do te ngjitet per here te pare ne skene e teatrit shqiptare dhe pikerisht ne ate te ekspermentalit.Hedda, eshte nje vajze e rritur mes luksit, e bija e nje gjenerali me shume prestigj, e cila edhe pse martohet deshiron te identifikohet me mbiemerin e babat te saj. Ajo eshte luftetare ne nje shoqeri konservatore.Teatri Eksperimental ja ka besuar shfaqjen regjisorit rumun Botond Nagey qe ndryshe nga vepra e Ibsenit ka krijuar personazhin e babait te Heddes. BOTOND NAGEYREGJISORAjo qe mua me ka shenjuar ne kete veper eshte marrdhenia e heddes me babin e saj, edhe pse ne vepren origjinale ai nuk eshte persoanzh. Per mua eshte e rendesishme mardhenia me prinderit, qe ndonjehre ehste e perkryer dhe ndonjeher jo. Hedda gabler ka ne mendje, shpirt dhe zermer vetem modelin e babait te saj.une kete desha te trajtoj, se sa e mire dhe rrezikshme kthehet kjo marrdhenie psh kur ne pyesiim veten cfare do bente roli model ne vendin tim, na ben qe mos te zhvillojme dhe njohim personalitetin tone. Alfred Trebicka i cili eshte ne rolin e gjeneralit Gabler, vepren e shkruar para nje shekull i e kosnideron ende bashkekohore.Nga ana tjeter, Ermira Hysi qe do te interpretoje Hedden e quan kete nje sipermarrje te veshtire.Premiera do te ngjitet ne skene per pubikun me 25 Janar.