Türkiye Gazetesi Yazarları Trabzon’da Okuyucularıyla Buluştu

  • 6 yıl önce
'Türkiye Gazetesi Yazarları Okuyucularıyla Buluşuyor’ adı altında ‘Türkiye Toplantıları’nın ilki Trabzon’da yapıldı.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Türkiye Gazetesi yazarları Rahim Er ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başta olmak üzere gündemle ilgili konulara açıklık getiren yazarlar, fikirlerini okuyucuları ile yüz yüze paylaşma imkanı buldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Metin Güneş, Türkiye Gazetesi’nin kurulduğu günden bugüne yaklaşık yarım asırlık tarihinden kesitler vererek merhum Enver Ören beyefendinin 34 yıl önce sarfettiği “Bir gazetenin arkasında dev sermaye yoksa reklam verilmiyorsa kadrosu vatan toprağı kadar temiz bir avuç Anadolu çocuğundan ibaretse ve bu çocuklar parası, sıhhati, mesaisi, kalemi ve vücuduyla var olma mücadelesi veriyorsa o bir gazete değil bayraktır, diyebilmektir” sözünü hatırlattı. Güneş, Türkiye Gazetesi’nin “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır” düsturunu ilke edinen ve bu doğrultuda iş ve aş veren bir müessese olduğunu söyledi. Güneş, Türkiye Gazetesi’nin unutturulmaya çalışılan Anadolu Evliyaları’nı tekrar insanlara hatırlatarak önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek “Osmanlı’nın tahkir edildiği bir dönemde Osmanlı’ya sahip çıkan ve bedel ödemek uğruna Abdülhamid Han’ın Kızıl Sultan değil, Ulu Hakan olduğunu ve Vahdettin Han’ın da vatan haini olmadığını haykırabilmektir. Türkiye Gazetesi demek ‘Rabbinin emirlerine uy günah işleme, devletin kanunlarına uy suç işleme’ diyebilmektir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Gazetesi bir sevda hareketidir”

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise yaptığı konuşmada çok güzel bir etkinlikte bulunduğunu belirterek “Bu müessese kurulduğu günden beri rahmetli Enver beyle birlikte bu bir kadro hareketidir, Türkiye sevdası hareketidir. Daha çok Türkiye Gazetesi ile tanınmıştır ama bir çok sektöre öncülük etmiştir. Türkiye için Türk milleti için hareket eden gönül insanlarının oluşturduğu bir harekettir. Bu sevda ve gönül işidir. Türkiye meselesidir” diye konuştu.

“Çok kritik bir dönemden geçiyoruz”

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ise konuşmasına “Karadeniz’in bu şirin köşesinde şehzadeler şehrinde sizlerle bir araya gelmekten son derece mutlu ve bahtiyarım. Bu buluşmamızı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Kapan, çok kritik bir dönemden geçtiğimizi belirterek “Aslında Türk milleti ve genelde İslam alemi 200 seneden beri çok sıkıntılı dönemlerden geçiyor. 19. asır Osmanlı Devleti’nin en uzun asrıydı. Neredeyse tamamı savaşlarla geçti. İmparatorluk yıkıldı ama imparatorluğun cenazesi yüz yıldır kaldırılamıyor. Bugün kim nereye bir adım atarsa Osmanlı ile burun buruna geliyor, Osmanlı ile yüz yüze geliyor. İslam aleminde büyük sıkıntı var. Oysa bildiğimiz yer altı ve yer üstü zenginlikleri aslında İslam dünyasında. Bilinen enerji kaynaklarının ispatlanmış petrol rezervlerinin yüzde 80’i İslam coğrafyasında. Bilinen doğal gaz kaynaklarının yüzde 50’si yine İslam coğrafyasında. Dünya ticareti için en önemli geçiş noktaları olan 13 tane stratejik boğazdan 9 tanesi İslam ülkelerinde. Yani jeopolitik üstünlük, tabii zenginlikler hepsi İslam dünyasında ama İslam dünyasında kanayan yaralar bir türlü kapanmıyor. Maalesef Müslümanlar büyük çapta büyük sıkıntı ve eziyet içerisinde, büyük baskı altında. Mesleğimiz icabı ülkeleri geziyoruz, dünyayı dolaşıyoruz. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Kuzey Afrika’da, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’ye gittik. Cezayir bir nebze ama Moritanya, Senegal ve Mali maalesef Afrika’nın en fakir ülkeleri. Oradaki fakirliği, oradaki yoksulluğu orada sömürülen, ezilen insanların dramını bire bir gördük. Hepsinin Türkiye’den bir beklentisi var. Türkiye deyince hepsinin gözleri parlıyor, içleri ümit ile dolu çünkü yüzyıllarca Afrika kıtasına giden Batılı sömürgeciler onların zenginliklerini sömürdükleri gibi onların hürriyetlerini de bertaraf ettiler. Onun bir istisnası Türk milleti oldu. Türk milleti nereye giderse Türkiye devleti ondan öncesi Osmanlı, nereye giderse oralara bir şey vermek için oraya bir hizmet sunmak için yardım etmek için karşılık beklemeksizin gidiyor. Onlarda bunun çok iyi farkında” şeklinde konuştu.

================================

İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:


İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi


İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri





İhlas Haber Ajansı hakkında


İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için

Önerilen