Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Bizonytalanok az emberek Barcelonában

11 hónappal ezelőtt0 views

A barcelonaiak megosztottak a katalán kormány elnökének kedden elhangzott parlamenti beszéde óta.
Egy részük aggódik a rendőrség válaszlépése miatt, míg mások bíznak a párbeszéd létrejöttében.

- Az autonómia felfüggesztése nem működik. Az emberek nem értik. Ez nevetséges – vélte egy asszony.

- Szerintem elég idő van még a párbeszéd újrakezdésére. Most új fejezetet kezdünk. Majd meglátjuk. Szerintem semmi történik rövid távon – mondta egy férfi.

A spanyol miniszterelnök, Mariano Rajoy tisztázni akarja a helyzetet, ezért felszólította a madridi kormányülés után Carles Puigdemont-t, hogy mondja ki egyértelműen: kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét vagy sem.

- Értékeljük a választ, kimért és korrekt, de most azt várjuk, hogy Puigdemont világosabb választ adjon a függetlenséggel kapcsolatban – mondta egy szocialista képviselő, Eva Granados.

- Soha nem késő párbeszédet kezdeni. Minél nagyobb a feszültség, annál nehezebb párbeszédet folytatni. Jobb most megtenni, mint az alkotmány 155. paragrafusának életbe lépése után – magyarázta a baloldali koalíció képviselője, Marta Riba.

Mariano Rajoy arra figyelmeztetett, hogy a katalán kormány válasza döntően meghatározza az elkövetkező napok lépéseit.

A spanyol kormány dönthet az alkotmány 155. cikkelyének alkalmazása mellett, amely a spanyol parlament jóváhagyásával lehetővé tenné Katalónia autonómiájának felfüggesztését.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Bizonytalanok az emberek Barcelonában
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x646ept" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above