Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Vádemelés a portugál ex-kormányfő ellen

11 hónappal ezelőtt6 views

Vádat emeltek a korábbi portugál kormányfő, a miniszterelnöki tisztséget 2005 és 2011 között betöltő José Sócrates ellen.

A vádirat négyéves nyomozati munka után készült el. A több mint 4000 oldalas dokumentum szerint Sócratest 16 rendbeli pénzmosással, kilenc rendbeli okirathamisítással, illetve egyaránt három rendbeli hivatali vesztegetéssel és adócsalással gyanúsítják a 2006 és 2015 közötti időszakban.

A vádiratban szerepel például, hogy a szocialista politikus több millió eurós vagyonhoz jutott egy csalás révén, amelyben egy bankbirodalom (Espirito Santo), illetve a legnagyobb portugál távközlési vállalat (Portugal Telecom) egykori vezetői is érintettek voltak.

Sócratest 2014-ben őrizetbe vették, majd több hónapos vizsgálati fogság után 2015-ben házi őrizetbe helyezték miután visszautasította a személye elleni vádakat, amelyeket politikailag motiváltnak nevezett.

A bírósági tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

A vádemeléssel kapcsolatban egyelőre sem Sócrates, sem jogi képviselői nem nyilatkoztak.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Vádemelés a portugál ex-kormányfő ellen
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x645548" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above