Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Nem ül be a frakcióba az AFD társelnöke

előző év0 views

A szövetségi parlamentbe bejutott, azonban kérdéses, egyben marad-e az Alternatíva Németországért párt. A bevándorlóellenes tömörülés társelnöke az AFD egységét bemutatni hivatott sajátótájékoztatón bejelentette: nem ül be saját pártja frakciójába a Bundestagban. Frauke Petry már korábban is bírálta pártja radikálissá lett irányvonalát.

- A 2013-ban alakult AFD mindig is kormányképes párt volt – mondta a társelnök. – Az utóbbi pár hónapban azonban inkább anarchikus benyomást keltett. Jelenleg az AFD nem képes tiszta üzenetet megfogalmazni semmilyen kormány számára. Ez nem egyezik az én törekvéseimmel, én valódi politikát szeretnék folytatni. Ezért döntöttem úgy, hogy nem csatlakozom az AFD frakciójához.

Frauke Petry már régebb óta mérsékeltebb irányt szabott volna az AFD-nek, kezdeményezéseit azonban rendre leszavazták. Nem ő lett pártja kancellárjelöltje, azonban a kampányt vezető, visszatetsző nyilatkozatokkal operáló két csúcsjelölt csak listán szerzett mandátumot, míg Frauke Petry egyéni körzetéből jutott a parlamentbe. Az AFD többi vezetője szerint a politikusnő hátbaszúrta őket döntésével, és ki kellene lépnie a pártból.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Nem ül be a frakcióba az AFD társelnöke
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x61xhcr" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above