Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

Ora News – Vlorë, siguria ushqimore, zyrtarët e bujqësisë: Problemet nga informaliteti

Ora News Lajme
Ora News Lajme
2 years ago|0 view
Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT

Siguria ushqimore duket se përbën një mision të vështirë jo vetëm për konsumatorin që nuk ka garanci në atë që blen në treg, por edhe për autoritetet që nxjerrin një varg pengesash që sipas tyre, cënojnë sigurinë e produkteve.
Për kreun e Bujqësisë në Vlorë, Beqir Kashuri, procedurat ligjore janë një barrë që vendos në vështirësi sigurinë e produktit, pasi në vend bujqësia e blegtoria ende nuk është e formalizuar 100%.
Kashuri: Që fermeri të formalizohet, që ne të arrijmë të bëjmë atë që e bëjnë dhe vendet që 100% e blegtorisë të jetë matrikulluar, e formalizuar, e kontrolluar. Të kontrollohet cdo pasardhës që të kontrollohet cilësia e mishit që pastaj të jemi 100% për të ruajtur shëndetin e njerëzve. E vërteta është që kemi patur shumë pak raste me brucelozë dhe nuk kemi raste me antraks që është deri në fatalitet.

Për më shumë lexoni në: http://www.oranews.tv/vendi/siguria-ushqimore-zyrtaret-e-bujqesise-problemet-nga-informaliteti/

Browse more videos