Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

Ora News – Shoqëria civile kundër nenit që “amniston” politikanët

Ora News Lajme
Ora News Lajme
2 years ago|0 view
Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT

Përpara selisë së Presidentit të Republikës, disa përfaqësues të shoqërisë civile protestuan kundër nenit 449 të kodit të procedurave penale, i cili sipas tyre amniston të gjithë ata që i kanë shpëtuar drejtësisë. Edhe pse hartuesit e ligjit nuk e pranojnë këtë interpretim, shoqëria civile është shprehur se do të vazhdojë protestat deri sa ky ligj të shfuqizohet.
Neni 449 i Kodit të procedurës penale, i ndryshuar për shkak të reformës në drejtësi, i cili shprehet se ndalohet rishikimi i dënimeve ose i pafajësisë me qëllim rëndimin e pozitës së të dënuarit, ka mbledhur përfaqësues të shoqërisë civile në protestë.
Përpara presidencës, ata kërkuan nga kreu i shtetit që të mos e dekretonte këtë nen.
?I bëj thirrje të gjithë shqiptarëve të ndershme, që ti bashkohen këtyre burrave dhe grave dhe të ndërgjegjësohen?

Për më shumë lexoni në: http://www.oranews.tv/vendi/shoqeria-civile-kunder-nenit-qe-amniston-politikanet/

Browse more videos