Oynatıcıya atlaAna içeriğe atlaAltbilgiye atla
  • 19.05.2017
Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ilişkin, "Bugün Türkiye'de olduğu kadar Küba'da da önemli bir gün. Küba devrimi, Türk Cumhuriyet tarihinden etkilenmiş bir devrimdir.
Küba'nın önemli liderleri devrim yaparken, Atatürk'ün yolunu izlemişlerdir." dedi.

Seyhan ve Çukurova belediyeleri tarafından ortak hazırlanan etkinlik kapsamında, belediye önünde toplanan çok sayıda vatandaş ellerinde meşale taşıyarak İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından meydanda hazırlanan platforma çıkan Kübalı bir grup, "İzmir'in dağlarında çiçekler açar" şarkısını söyledi.

Etkinliğin ardından Seyhan ve Çukurova belediyelerinin davetlisi olarak kente gelen Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, burada konuşma yaptı. Haber

http://haberler.com/kuba-nin-onemli-liderleri-devrim-yaparken-ataturk-9637609-haberi/

Kategori

🗞
Haberler

Önerilen