Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

A Twitteren lehetett az Európai Központi Banktól kérdezni

2 évvel ezelőtt0 views

A Twitteren magyarázta monetáris politikáját az Európai Központi Bank. Az EKB igazgatóságának tagja, Benoit Coeure a közösségi médián keresztül válaszolt a bank döntéseivel kapcsolatos kérdésekre a #AskECB-n keresztül hétfőn, közép-európai idő szerint 14:00-tól 14:30ig. A válaszokat mindössze 140 karakterre kellett leegyszerüsíteni.

Got to go, this Q&A is over. Thanks for your questions! I really enjoyed this chat. Benoît Cœuré #askECB pic.twitter.com/tSJTVrFh7R— ECB (@ecb) 2016. december 12.


Hello! This is Benoît Cœuré from the ECB. Lets start this Q&A using #AskECB /BC pic.twitter.com/yRXMJ9JN9D— ECB (@ecb) 2016. december 12.


Az EKB a múlt héten jelentette be, hogy 80-ról 60 milliárd euróra csökkenti jövő áprilistól az eszközvásárlási programjának keretét, ám az időt meghosszabbítja, és kibővíti a vásárolható kötvények körét is.

Jó ideje többekben felmerült, hogy a bankelnök, Mario Draghi nyakkendőválasztása jelzés értékű, és volt aki erre rá is kérdezett.

#AskECB Does Mr Draghi put as much thought into his tie choices as some of the ECB watchers seem to imply?— Dario Perkins (@darioperkins) 2016. december 9.


Volt, aki azt kérdezte, miért nem nyit az EKB egy „Hogyan hagyjuk el az eurózónát” wiki-oldalt, így elkerülhetné, hogy populisták hamis ígéretekkel ámítsák a népet.

#AskEcb why don't you publish an “how to leave de Euro” wiki to avoid populists to create illusions on this topic?— Marco (@AlgerinoPerCaso) 2016. december 12.


Egy twittelő a német pénzügyminiszter nevében írta, hogy zárják le az eszközvásárlási programot. Németország nagy ellenzője a laza monetáris politika folytatásának.

Hello! This is Wolfgang Schäuble. Close your QE account. #AskECBhttps://t.co/vPovUuekKR— konel_vlachar (@konel_valar) 2016. december 12.


Egy Olaszországból író fiatalember pedig azt kérdezte, hogy a bank visszaengedi-e a szintén olasz Mario Draghit hazájába, mert Olaszországnak nagy szüksége lenne egy új miniszterelnökre.

Is there any chance of you letting Mario come back to Italy? We do need a new Prime Minister, you know… #AskECB— Dad O'Square (@dadosquare) 2016. december 12.


Az EKB szóvivője azt mondta, az intézmény igyekszik új utakat keresni, hogy a munkájuk iránt érdeklődőkkel felvehessék a kapcsolatot.

A brit jegybank, a Bank of England 2013-ban és 2015-ben is tartott hasonló eseményt.

Report this video

Select an issue

Embed the video

A Twitteren lehetett az Európai Központi Banktól kérdezni
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5519nj" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above